Preko 50 članova KUD-a Klaruš nastupilo na Jeseni u Maruševcu

| 19.11.2017. u 20:22h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na već tradicionalnoj manifestaciji u studenome, Jesen u Maruševcu, predstavile su se kulturno-umjetničkim programom sekcije koje djeluju unutar KUD-a Klaruš. Uz pjesmu, ples i koreografiju, u gotovo dvosatnom programu spomenute su njihove aktivnosti i rezultati u zadnjih godinu dana, unutar i izvan granica Hrvatske. Tradicionalnim plesovima maruševečkog kraja, Međimurja, Baranje, kao i s podravske koreografije, na pozornici Doma kulture u Čalincu nastupilo je preko 50 članova KUD-a Klaruš.

Ove se godine priredba održavala na 26. obljetnicu pada Vukovara, pa su tako predstavnici KUD-a Klaruš, Ana Rehvald i Zlatko Peharda uz stihove Siniše Glavaševića, Biljane Barković i Silvija Strahimira Kranjčevića prisjetili okupljene na tužno ratno vrijeme 1991. godine u Vukovaru.

Ove su godine osim u kulturnom izričaju domaćih Klaruša, okupljeni građani mogli uživati u podravskim plesovima vezanim uz običaj čehanja perja, kao i podravskim svatovskim plesovima, koje su za njih pripremili gosti iz KUD-a Širine iz Općine Novo Virje, stigavši u Maruševec u pratnji načelnika Općine, Branka Mesarova.

Jesen u Maruševcu pratili su predstavnici Općine Maruševec, načelnik Damir Šprem, njegov zamjenik Mario Klapša, predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar, vijećnici Općinskog vijeća, kao i predstavnici brojnih udruga iz općine i okolice. Načelnik Šprem je u ime općinskog vodstva pohvalio program koji je KUD Klaruš pripremio te im dao podršku pri organizaciji narednih manifestacija, budući da Klaruši na najljepši način promoviraju kulturu, pjesme, plesove i običaje maruševečkog kraja, u zemlji i inozemstvu.

Šprem je najavio „Božićni sajam“ u sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec u subotu, 23. prosinca ove godine, na kojemu će sudjelovati domaće udruge, kao i one iz susjednih općina te pozvao građane da se odazovu događaju koji će pridonijeti božićnom ugođaju i toplini.

 

181117-jesen-u-marusevcu-3.jpg

181117-jesen-u-marusevcu-2.jpg