Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju financijski će pomoći udruge civilnog društva Foto: Grad Lepoglava

Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju financijski će pomoći udruge civilnog društva

VV | 17.1.2022. u 15:15h | Objavljeno u Našim krajem

Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA), predvođeni koordinatoricom - atašeom zagrebačkog Ureda TIKA-e Sedefom Bulut, boravili su 13. siječnja u Lepoglavi.

Povod dolasku u Lepoglavu bio je dogovor o provedbi projekata lepoglavskih udruga za koje je TIKA iskazala interes da ih financijski podupre. Uz posjetu gradskoj upravi, gdje su se sastali s predsjednikom Gradskog vijeća Hrvojem Kovačom, predstavnici TIKA-e sastali su se u Lepoglavi i s predstavnicima organizacija civilnog društva kojima će financijski pomoći u realizaciji njihovih projekata. Riječ je o projektima Nezavisne udruge mladih (uređenje centra za mlade), Dijabetičkog društva Lepoglava (nabavka medicinskih uređaja) i Agro-turističkog klastera Lepoglava (nabavka stroja za izradu sokova i nabavka prezentacijskih štandova).

- Ulaganjem u projekte organizacija civilnog društva s područja Grada Lepoglave ulažemo u jačanje zajedničkih veza. Dio je to nastojanja da međusobnim povezivanjem svijet učinimo boljim - istaknula je Sedef Bulat.

posjeta delegacije iz TIKA-e Lepoglavi nastavak je prethodno započete suradnje.

- Ovaj posjet samo potvrđuje tezu kako je međunarodna prepoznatljivost našeg grada i više nego postojana. Neizmjerno mi je drago što smo konkretizirali svojevrsno ulaganje u projekte lepoglavskih udruga koje će se realizirati u narednim mjesecima. Veselim se nastavku suradnje i prijateljstva, a posebno što su naše udruge zaista oduševile goste iz Turske. Lepoglavčani su ipak najbolji promotori našeg grada - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Kovač.

Označeno u
Galerija slika