Predstavljena knjiga sa 150 sabranih eseja koje govore o važnosti humanosti u medicini

J.Š./Varaždinske vijesti | 8.4.2019. u 11:13h | Objavljeno u Našim krajem
LS METAL

U prostorijama dvorca Erdödy, Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, nedavno je održana svečana promocija knjige Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini.
Knjigu su predstavili urednici prof.dr.sc. Marijana Braš, predstojnica Klinike za psihološku medicinu KBC-a Zagreb i predstojnica Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof.dr.sc. Veljko Đorđević, zamjenik predstojnice Centra za palijativnu medicinu i medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Radi se o knjizi koju čini 150 sabranih eseja, zdravstvenih profesionalaca koji rade s neizlječivim pacijentima, volontera, pacijenata i njihovih obitelji kao i iskustva udruga i organizacija koje su sudjelovale u implementaciji i uspostavi palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj.

Urednici knjige istaknuli su važnost humanosti u medicini, te stavili naglasak na empatiju, nadu i čovječnost. Pročelnica Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Tatjana Jurkin Vnučec, dr.med., zahvalila je na suradnji profesorima i istaknula ponos da se među odabranim autorima nalaze i 14 djelatnika Službe Novi Marof.

Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin dugogodišnji je suradnik Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta u Zagrebu i primjer je dobre prakse u implementaciji palijativne medicine.

Dvorana dvorca Erdödy bila je ispunjena do posljednjeg mjesta te su promociji prisustvovali gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, zdravstveni profesionalci, palijativni volonteri, predstavnici institucija i crkvenih zajednica Grada Novog Marofa te sva druga zainteresirana javnost. Nakon promocije slijedio je i glazbeni program te je dvije glazbene točke Ludwiga van Beethovena na klarinetu odsvirao Nikola Meštrić, učenik 3.r. Glazbene škole Novi Marof profesorice Lane Karižanec i tako je promocija još jednom potvrdila višegodišnji rad Službe Novi Marof te poslužila kao poticaj i daljnja motivacija za rad.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci