FOTO: Predsjednica u zgusnutom rasporedu pronašla vremena i posjetila Novi Marof

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.6.2019. u 19:21h | Objavljeno u Našim krajem

Prije nogometnog susreta reprezentacije Hrvatske i Tunisa predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, u zgusnutom rasporedu pronašla je vremena i posjetila Novi Marof te se susrela s novomarofskim gradonačelnikom Sinišom Jenkačem. U Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" priređen joj je kratki svečani program, a ona je čestitala građanima njihov Dan grada koji se slavi.

Nakon dobrodošlice, predsjednica je razgledala izložbu Dječjeg vrtića Novi Marof „Zajedno u različitosti”, kojom su mali polaznici i njihove odgojiteljice prikazali različitosti odgojno-obrazovnog rada svih odgojnih skupina, od onih najmlađih koji imaju tek godinu dana, do onih koji će uskoro prvi put sjesti u školske klupe

- Dolazim već drugi put na poziv gradonačelnika. Doista je prekrasno bilo s dječicom koja su me dočekala s pjesmicama i recitacijama te izložbom, a naravno među ovim odraslijim stanovnicima Novog Marofa. Priroda je predivna, ljudi su divni i žao mi je da ne možemo dulje ostati jer žurimo na utakmicu. Već sam se i obukla da ne gubimo vrijeme - kratko je komentirala, dodajući da su joj rekli da ne smije više komentirati utakmice jer da u Hrvatskoj svatko može biti predsjednik ili izbornik.

- A kako smo se Zlatko Dalić i ja dogovorili da nećemo mijenjati mjesta, a nije baš tako lako biti ni izbornik ni predsjednik, onda se više ja neću miješati u njegov posao - dodala je.

Predsjednicu je, uz brojne Novomarofčane, dočekao prvi čovjek grada, Siniša Jenkač.

– Iznimno nam je drago što nam je rođendan grada došla čestitati i predsjednica i bar nakratko se družiti s našim građanima koji su se okupili u doista velikom broju kako bi je pozdravili. Na ovaj ćemo način zaokružiti jedan dio događanja u Novom Marofu, a nastavit ćemo u četvrtak, 13. lipnja, na blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika našeg grada. Tog će se dana održati blagoslov djece i ljiljana, procesija središtem grada te svečana koncelebrirana sveta misa, ali tu su i brojna druga događanja koja će potrajati sve do kraja lipnja – istaknuo je gradonačelnik Jenkač.