PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE Kočet: Iskoristite mogućnosti i unaprijedite poslovanje! Foto: Općina Donja Voća/Facebook

PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE Kočet: Iskoristite mogućnosti i unaprijedite poslovanje!

Općina Donja Voća/vv | 15.3.2023. u 18:16h | Objavljeno u Našim krajem

Poljoprivreda i dalje vrlo zastupljena u Općini Donja Voća, istaknula je načelnika Sanja Kočet

Općina Donja Voća prošli je četvrtak u prostorijama NK Vindije organizirala predavanje za poljoprivrednike. Veliki odaziv mještana potvrđuje zainteresiranost za tematiku.

Predstavnice Ministarstva poljoprivrede Savjetodavne službe Varaždin predstavile su novosti za poljoprivrednike na razini države. Mještani su potom imali priliku upoznati se s mjerama poticanja poljoprivrede od strane Varaždinske županije, a s najvećim zanimanjem slušalo se izlaganje predstavnika LAG-a Sjeverozapad. LAG Sjeverozapad predstavio je mjeru 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, s posebnim naglaskom na predavanja predstavnika poduzeća za analizu tla, zaštitu usjeva te osiguranje usjeva i stoke.

Ovakav interes mještana jasan je pokazatelj da je poljoprivreda i dalje vrlo zastupljena u Općini. Načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet pozvala je poljoprivredne proizvođače da iskoriste ponuđene mogućnosti kako bi unaprijedili poslovanje na obiteljskim gospodarstvima, pri čemu je posebno istaknula kako će stručne službe Općine pružiti podršku u pripremi njihovih projekata.