Predavanja civilne zaštine "Ostanimo sigurni" neće se održati zbog slabog odaziva Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Predavanja civilne zaštine "Ostanimo sigurni" neće se održati zbog slabog odaziva

VV | 14.6.2023. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

- Obavještavamo građane da se zbog slabog odaziva na dosadašnjim edukacijama pod nazivom "Ostanimo sigurni“, neće organizirati edukacije predviđene u prostorijama mjesnih odbora Grada Varaždina i to predavanje u 6. mjesnom odboru u Dravskoj 7b, koje se trebalo održati u 17 sati 16. lipnja te u 7. mjesnom odboru u Biškupcu, koje je trebalo biti održano u 17 sati 23. lipnja - poručili su iz Grada Varaždina.

Podsjećaju kako su uz podršku Grada, predstavnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, Gradskog društva Crvenog križa Varaždin te Vatrogasne zajednice Varaždinske županije organizirali besplatne edukacije o najčešćim rizicima i nepogodama (potres, poplava, požar) te kako na njih reagirati.

- Brojni događaji iz naše sredine vezani su uz prvenstveno prirodne, ali i druge nepogode, upućuju nas na potrebu preventivnog djelovanja, za što je ključno ponajprije educirati građane. Intencija je bila da se kroz strukturirane edukacije radi na podizanju svijesti građana i tako djeluje na smanjenje rizika, prijetnji i opasnosti za njihov život i zdravlje, ali i na zaštitu materijalnih dobara i okoliša od svih vrsta prirodnih i tehničko-tehnoloških velikih nesreća i katastrofa - pojašnjavaju u Gradu.