U nedjelju u Jalžabetu velika pokazna vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite

VV | 18.11.2023. u 15:37h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Jalžabet  povodom obilježavanja Dana općine Jalžabet organizira veliku pokaznu vježbu vlastitih operativnih snaga sustava civilne zaštite. 

Pokazna vježba „Jalžabet 2023“ bit će održana u središnjem dijelu Jalžabeta u nedjelju, 19. studenoga s početkom u 10.00 sati.

- Pritom će biti korištena i sredstva javnog uzbunjivanja, stoga se stanovništvo Općine Jalžabet unaprijed upoznaje s događanjem, ali i poziva da poprati stručan rad svojih žurnih službi - priopćili su iz Općine.

Sve veći broj različitih iznenadnih događaja u zemlji i svijetu, ali i sve strože zakonske obaveze, povod su ovoj godišnjoj provjeri spremnosti, tehničke opremljenosti i osposobljenosti pripadnika različitih sastavnica sustava civilne zaštite na području općine.

U središtu zbivanja bit ćeintervencija vatrogasnih snaga, a njima će se u odgovoru na iznenadni događaj koji uključuju potres, eksploziju u javnom objektu, gašenje požara te spašavanje 10-ak unesrećenih osoba pridružiti predstavnici policije, hitne medicinske službe, crvenog križa, gorske službe spašavanja i drugi subjekti.