„Potresom“ u Strmcu Podravskom počelo obilježavanje Dana općine Petrijanec

Varaždinske vijesti | 8.6.2019. u 21:00h | Objavljeno u Našim krajem

Vatrogasci vatrogasne zajednice općine Petrijanec jučer su u Strmcu Podravskom održali su javnu vatrogasnu pokaznu vježbu koja je ujedno i prvo događanje u sklopu obilježavanja Dana općine Petrijanec. Uz DVD Petrijanec, DVD Družbinec, DVD Majerje, DVD Nova Ves i domaćina DVD Strmec Podravski na vježbi su sudjelovali i DVD Svibovec Podravski iz susjedne općine Sračinec te pripadnici Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Varaždin.

Vježba koju je vodio zamjenik zapovjednika VZO Petrijanec i zapovjednik centralnog DVD-a Petrijanec Valentino Jovan održana je pod pretpostavkom potresa na području naselja Strmec Podravski. Prilikom potresa dolazi do urušavanja kuće u kojoj ostaje zatočeno dvoje ozlijeđenih ljudi čije izvlačenje vrše članovi a u neposrednoj blizini dok se na trećem operativnom sektoru urušio električni stup, nastaje požar te se drveće urušava na ljude.

Sve ozlijeđene zbrinjavaju pripadnici Crvenog križa čiji se pri HGSS-a. Na drugoj lokaciji dolazi do eksplozije trafostanice te zapaljenja sakralnog i ostalih objekata hvatni centar nalazi na igralištu područne škole u koji prijevoz ozlijeđenih vrše vatrogasci kombi vozilima a logističku podršku u vidu pitke vode i rasvjete osigurava DVD Svibovec Podravski.

Na vježbi koja se odvijala u nešto opsežnijem obimu i na širem području djelovanja nego prethodnih godina, sudjelovalo je ukupno pedesetak pripadnika interventnih vatrogasaca i članova ranije spomenutih službi. Nakon uspješno odrađenog posla, zapovjednik vježbe Valentino Jovan podnio je prijavak načelniku Općine Petrijanec Željku Posavcu koji je čestitao svima na dobroj organizaciji i spremnosti te napomenuo da će i dalje podržavati vatrogasce u njihovom radu i zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovoj dinamičnoj vježbi.

Zapovjednik VZO Petrijanec istaknuo je zadovoljstvo odrađenim zadacima te prikazanom spremnošću i uvježbanošću vatrogasaca te napomenuo kako se nada i daljnjoj dobroj suradnji sa svim sudionicima. Prisutnima se na kraju obratila i predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek koja je zahvalila svim vatrogascima, članovima Zapovjedništva koji su osmislili vježbu a posebno DVD-u Svibovec Podravski te pripadnicima GDCK-a i HGSS-a koji su se i ove godine rado odazvali na javnu vježbu VZO Petrijanec.

Cilj ovakvih vježbi je provjera sustava uzbunjivanja, spremnosti postrojbi vatrogasnih društava, provjera ispravnosti sprava i opreme ali i prezentacija rada vatrogasaca mještanima te razvijanje suradnje s ostalim službama koje prve djeluju u slučaju nepogoda i katastrofa.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci