Potpredsjednik Vlade Štromar u Cestici: Općina kao dobar primjer razvijenog sjevera Foto: Općina Cestica

Potpredsjednik Vlade Štromar u Cestici: Općina kao dobar primjer razvijenog sjevera

VV | 5.6.2020. u 15:37h | Objavljeno u Našim krajem

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar posjetio je Općinu Cestica i s načelnikom Mirkom Korotajem i obišao lokacije na kojima se provode projekti uz sufinanciranje ministarstva.

Među projektima su izgradnja POS stanova, koja počinje idući tjedan, izgradnja produžetka Sportske ulice, rekonstrukcija nerazvrstanih cesta, ali i energetska obnova objekata.

Potpredsjednik Vlade je pohvalio načelnika i općinsku upravu.

- Zahvaljujući odličnom radu načelnika Korotaja i njegove ekipe Cestica se uvrstila među općine koje služe kao dobar primjer razvijenog sjevera. Često sam bio ovdje jer smo potpisivali ugovore za realizaciju projekata, a sljedeći nam je sad korak pomoći i mladima da riješe svoje stambeno pitanje. Također, krećemo i sa sufinanciranjem energetske obnove obiteljskih kuća za što vlada veliki interes među mještanima - rekao je Štromar.

- I drugi su prepoznali važnost edukacija i promocije poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća koju mi provodimo još od veljače. To je dokaz da radimo dobar posao - kazao je ministar graditeljstva te istaknuo kako je u Cestici održana početkom ožujka te da će ukoliko bude potrebno biti organizirana još jedna.

Osim što se kreće s gradnjom POS stanova na istoj lokaciji se izgrađuje i produžetak Sportske ulice s oborinskom odvodnjom. Vrijednost investicije je 690.000,00 kuna, a Ministarstvo graditeljstva je izdvojilo 391.000,00 kuna.

Ministarstvo graditeljstva poduprlo je i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta na području Općine Cestica. Ovogodišnji iznos potpore je 168.000,00 kuna, a rekonstruira se dionica Boršanec - Klapša.

- U ove tri godine imali smo vrlo kvalitetnu suradnju, s projektima smo se javljali na natječaje i uvijek smo zadovoljavali uvjete. Dobivali smo sredstva koja su bila poticaj za zajedničku realizaciju projekata - zaključio je Korotaj.

cestica_stromar_8.JPG