Potpore za visokoobrazovane: u Vinici nagrada od 500 kuna svima koji će uspješno završiti studij Foto: Ilustracija/Pexels

Potpore za visokoobrazovane: u Vinici nagrada od 500 kuna svima koji će uspješno završiti studij

VV | 9.1.2022. u 15:57h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vinica nagradit će s iznosom od 500 kuna sve svoje mještane koji će uspješno završiti studij.

Riječ je o Odluci o uvjetima i kriterijima pružanja Novčane nagrade akademskim građanima Općine Vinica nakon završetka studija, koja je stupila na snagu 25. prosinca prošle godine, a primjenjuje se na sve koji su nakon toga datuma završili studij.

 - Nagrada se dodjeljuje osobama koje nakon završetka obrazovanja nose titule magistar/magistra, magistar/magistra inženjer/inženjerka, doktor/ica struke, stručni/a specijalist/ica struke, stručni/a specijalist/ica inženjer/ka te diplomiran/a - objavljeno je na stranicama Općine Vinica.

 Pravo na jednokratnu nagradu u iznosu od 500 kuna imaju osobe koje imaju prebivalište na području Općine Vinica najmanje jednu godinu, osobe koje su završile studij u tekućoj godini te osobe koje su završile diplomski sveučilišni studij, poslijediplomski specijalistički studij, specijalistički diplomski stručni studij, navodi se u Odluci.

 - Ako je uvidom u dostavljenu dokumentaciju vidljivo da osoba zadovoljava uvjete za primanje nagrade, načelnik donosi Odluku o dodjeli nagrade akademskom građaninu, za svaku osobu pojedinačno. Osoba gubi pravo na naknadu ako se utvrdi da je istu primila na temelju lažnih isprava te je dužna Općini Vinica vratiti isplaćeni iznos - navodi se uz ostalo u Odluci.

Označeno u