Potpora ministarstva razvoju komunalnog gospodarstva općine Mali Bukovec Foto: Općina Mali Bukovec

Potpora ministarstva razvoju komunalnog gospodarstva općine Mali Bukovec

Varaždinske vijesti | 11.10.2020. u 14:30h | Objavljeno u Našim krajem

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u četvrtak je u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu dodijelio ugovore o sufinanciranju projekata gradova i općina s područja Varaždinske županije namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva te ujednačavanju komunalnog standarda.

>> Ministar Horvat u N. Marofu uručio dio ugovora za komunalne projekte u županiji

Među ugovorima je i onaj kojim se Općini Mali Bukovec dodjeljuje 94.500,00 kuna za „Nabavu komunalnog stroja, priključaka i opreme za održavanje javno-prometnih i javnih zelenih površina“. Ukupna vrijednost stroja je 183.669,50 kuna, a ostatak iznosa financira Općina Mali Bukovec.

Načelnik Darko Marković je istaknuo da svaka pomoć dobro dođe.

– Već nekoliko godina unatrag razmišljali smo o poboljšanju i nabavi komunalnih strojeva za održavanje javnih površina. S ovim sredstvima koje smo uspjeli dobiti natječajem, kupili smo mini traktor isključivo namijenjen za održavanje javnih površina. S dodatnim priključcima, od kojih smo neke odmah i nabavili, moći ćemo ga koristiti za održavanje zelenih površina, održavanje nogostupa, održavanje manjih cesta i putova i to tijekom zime i tijekom ljeta – izjavio je načelnik Marković te dodao da je upravo za takve projekte općina ovaj natječaj i namijenjen.

Od ukupno 25 projekata koji se na području Varaždinske županije sufinanciraju ovim pozivom s iznosom većim od 3,6 milijuna kuna, ministar Horvat u četvrtak je uručio ugovore za modernizaciju nerazvrstanih cesta, nabavu komunalnih strojeva, održavanje općinske zgrade ili izgradnju dječjeg igrališta gradonačelniku Lepoglave i načelnicima općina Mali Bukovec, Jalžabet, Beretinec, Klenovnik, Cestica, Ljubešćica i Sveti Đurđ.

ugovor_ministarstvo_mali_bukovec_1.JPG

ugovor_ministarstvo_mali_bukovec_2.JPG

ugovor_ministarstvo_mali_bukovec_3.jpg