MALI BUKOVEC Potpisani ugovori o financijskoj potpori udrugama civilnog društva

Općina Mali Bukovec/vv | 29.6.2023. u 18:22h | Objavljeno u Našim krajem

Ulaganje koje će osigurati bolje financijske uvjete za Općinu, žitelje i udruge - istaknuo je načelnik Marković

U ponedjeljak, 19. lipnja, u prostorijama Općine Mali Bukovec održano je potpisivanje ugovora o financijskoj potpori programima organizacija civilnog društva u 2023. godini.

Na natječaj za dodjelu financijskih potpora koji je Općina Mali Bukovec raspisala u ožujku ove godine pristigle su prijave od strane 25 udruga. Nakon razmatranja prijavljenih programa odlučeno je da će se financijska sredstva osigurati za 23 udruge s kojima su potpisani ugovori kojima se reguliraju prava i obaveze Općine kao davatelja, te udruga kao korisnika proračunskih sredstava u 2023. godini.

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković zahvalio je udrugama na njihovom radu te sudjelovanju u aktivnostima koje pridonose kvaliteti života u područjima vatrogastva, sporta, lova i ribolova, humanitarnog i društvenog rada, zanatstva i očuvanju tradicija ovog kraja. Također, čestitao je udrugama na uspjesima koje ostvaruju na takmičenjima, natjecanjima i nastupima, a čime udruge sudjeluju u promociji Općine Mali Bukovec kao sredine s aktivnim i raznolikim društvenim životom.

Načelnik je potom istaknuo da je dodjela financijskih potpora za udruge u ovoj godini krenula nešto kasnije zbog mnogobrojnih obveza i angažmana vezanih uz tvrtku Bukotermal d.o.o., no da je to ulaganje koje bi u budućnosti trebalo osigurati mnogo bolje financijske uvjete za Općinu Mali Bukovec te sve njene žitelje i udruge koje sudjeluju u društvenom životu tog kraja.

MB_ugovori_007.JPG

MB_ugovori_006.JPG

MB_ugovori_005.JPG

MB_ugovori_004.JPG

MB_ugovori_003.JPG

MB_ugovori_002.JPG

MB_ugovori_001.JPG