Potpisan ugovor za uređenje nerazvrstane ceste Butina u Općini Petrijanec

Napisao/la: V.V. -

U skladu s poticanjem ulaganja u lokalne sredine, proteklih su dana potpisivanjem Ugovora o financiranju, ostvareni svi preduvjeti za realizaciju Mjere 07 iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske na području općine Petrijanec.

Konkretnije, radi se o Mjeri 7, Podmjeri 7.2.- Ulaganja u izradu, poboljšanje i proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije- provedba tipa operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstan cesta“.

Tako će se provedbom ove mjere rekonstruirati ulica Butina koja je od veće važnosti na području općine Petrijanec i istovremeno jedna od najprometnijih. Naime, radi se o području koje spaja centralni trg Općine sa mjesnih grobljem, ali povezuje i stomatološku ambulantu, vatrogasni i društveni dom, crkvu i pastoralni centar. Obzirom na veliku koncentraciju stanovništva na tom području, nastoji se osigurati sigurnost u prometu i pružiti bolji uvjeti stanovnicima.

Nakon administrativne obrade utvrđeno je da Zahtjev u potpunosti udovoljava propisanim uvjetima te je utvrđen broj bodova koji osigurava financiranje zahtjeva u stopostotnom iznosu.  Predviđena sredstva za provedbu projekta iznose 1.750.437,25 kn, a trajanje radova predviđeno je u razdoblju od 12 mjeseci.

Podsjećamo da je potpisivanju Ugovora prethodila Odluka o prihvatljivosti zahtjeva za potporu za ulaganje u građenje nerazvrstane ceste, koja je početkom godine stigla na adresu Općine Petrijanec a načelnici i gradonačelnici 212 jedinica lokalne samouprave u Zagrebu su potpisali ugovore kojima će se sa 647.021.632,44 milijuna kuna kroz spomenuti Program ruralnog razvoja RH financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije

- To je samo još jedna u nizu mjera na području općine Petrijanec kojom se nastoje iscrpiti sredstva Europske unije za realizaciju projekata, a posredno i smanjiti depopulacija naselja kao i povećati životni standard stanovnika općine Petrijanec – istaknuo je načelnik Željko Posavec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.