Potpisan ugovor za uređenje društvenog doma u Donjim Podrutama

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.2.2021. u 14:01h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na području Grada Novog Marofa nastavljaju se ulaganja u društvenu infrastrukturu. U nizu obnova i uređenja društvenih domova na red je došao i onaj u Donjim Podrutama.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i Marinko Hođa, direktor Novokoma d.o.o., koji je izabrani kao najpovoljniji ponuditelj, potpisali su ugovor o radovima na uređenju društvenog doma u Donjim Podrutama, vrijedan 259.506,63 kune s PDV-om.

– Društvene prostorije u Podrutama su loše i godinama se u njih nije ulagalo. Suvlasnici smo zgrade u kojoj se prostorije nalaze i ta zgrada je u lošem stanju. Odlučili smo da ćemo naš dio prostora urediti jer se koristi za društvenu namjenu, za glasanje i okupljanja u Podrutama – naglasio je gradonačelnik Jenkač.

Direktor Novokoma najavio je izvođenje građevinsko-obrtničkih radova na unutarnjem uređenju prostorija, obnavljanju instalacija, popravku fasade i zamjeni stolarije. Rok za izvođenje radova je tri mjeseca.

Gradonačelnik Jenkač podsjetio je na trenutna ulaganja i najavio nova u društvene domove.

– Trenutno se radi u Strmcu, uređuje se i bivši Centar za socijalnu skrb za naše umirovljenike. Potpisali smo ovaj ugovor za Podrute, krećemo u Možđenec i Ključ, trenutno se mijenja stolarija u Oštricama. Rješavamo domove jedan za drugim. Ostali su nam još Presečno i buduća izgradnja doma u Makojišću gdje imamo građevinsku dozvolu i projekt. To ćemo prijaviti na neki od budućih natječaja za fondove jer se radi o velikoj investiciji pa želimo iskoristiti sve mogućnost prijave – kazao je Jenkač.

Označeno u