Potpisan ugovor za gradnju novog gradskog dječjeg vrtića u Radovanu Foto: Grad Ivanec

Potpisan ugovor za gradnju novog gradskog dječjeg vrtića u Radovanu

Varaždinske vijesti | 8.2.2024. u 09:12h | Objavljeno u Našim krajem

Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca i Slavko Kišiček, član Uprave MIPCRO-a Ivanec, tvrtke koja je u postupku javne nabave dobila posao na gradnji novog dječjeg vrtića u Radovanu, 7. veljače su u ivanečkoj Gradskoj vijećnici potpisali ugovor o izvođenju radova.

Potpisivanju ugovora nazočile su ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Milena Golubić, predsjednica Upravnog vijeća Hermina Jelić te gradske pročelnice Irena Kresonja, Gordana Mošmondor i Ljiljana Risek.

ivanec_ugovor_vrtic_radovan_07022024_4.jpeg

Zaključen ugovor vrijedan je 2,05 milijuna eura. Ukupna vrijednost projekta (gradnja, opremanje unutarnjih i vanjskih prostora te kuhinje, nadzor) iznosi 2,5 milijuna eura.

Od toga većinu sredstava u iznosu od 1,77 milijuna €osigurava Grad Ivanec iz proračunskih i kreditnih sredstava, dok je 726.500 € osigurano iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, odnosno, iz sredstava Europske komisije.

Rok dovršetka – 12 mjeseci

Gradnja novog vrtićkog objekta u Radovanu željno se iščekivala pa stoga i ne čudi da je potpisivanje ugovora za gradnju novih 852 m2 vrtićkog prostora proteklo u dobroj atmosferi i u dogovoru za početak radova.

ivanec_ugovor_vrtic_radovan_07022024_2.jpeg

- Prilikom potpisivanja ugovora zamjenik gradonačelnika M. Friščić izrazio je zadovoljstvo što će se na površini u vlasništvu Grada Ivanca graditi potpuno novi vrtićki objekt. S obzirom na dobre reference MIPCRO-a kao kvalitetnog izvođača i pouzdanog partnera, izrazio je uvjerenje da će radovi biti izvedeni po najvišim standardima i u ugovorenom roku od 12 mjeseci - ističu iz Grada Ivanca.

S. Kišiček istaknuo je da je MIPCRO već počeo s logističkim pripremama te početak radova najavio za oko mjesec dana.

ivanec_ugovor_vrtic_radovan_07022024_1.jpeg

Ravnateljica Vrtića M. Golubić uputila je zahvale Gradu Ivancu i Ministarstvu znanosti i obrazovanja (koje ovaj projekt podupire sredstvima Europske komisije) na financiranju gradnje vrtića te kazala kako su time presretni svi – djeca, cijeli kolektiv, a osobito roditelji i stanovnici radovanskogkraja.

Dvorana, kuhinja, igralište...

Predsjednica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića H. Jelić kazala je kako je ovaj projekt uvelike razveselio i sve članove UV, ponajviše zato što će gradnja novog vrtića omogućiti djeci i njihovim odgojiteljicama daleko bolje uvjete rada i boravka. U novome objektu imat će sve ono što nemaju u sadašnjem vrtiću (koji djeluje u prostorima Osnovne škole), a to su dvorana, vlastiti sanitarni čvorovi, posebni prostori za igru, kuhinju i dr.

ivanec_ugovor_vrtic_radovan_07022024_3.jpeg

Inače, vrtić u Radovanu projektiran je za smještaj 64-ero djece jasličke i vrtićke dobi. Predviđene su dvije mješovite odgojno-obrazovne skupine za mališane u dobi od jedne do tri godine (24-ero djece) i dvije skupine za djecu u dobi od 3 godine do polaska u školu (40 djece). Njegovim otvaranjem omogućit će se upis u vrtić svih mališana ovoga kraja pa roditelji iz Radovana i gravitirajućih mjesta više neće trebati svoju djecu upisivati u vanjske vrtiće.

Vrtić je projektirala varaždinska tvrtka Aris d.o.o.

Dva vrtića istovremeno

- Grad Ivanec sada je, čini se, jedini u Hrvatskoj koji istovremeno gradi dva nova vrtića - navode iz Ivanca.

Podsjećamo, usporedo se dograđuje i dječji vrtić u Ivancu. Grade se četiri nova objekta za smještaj četiriju jasličkih skupina za 48-ero malenih. Vrijednost dogradnje vrtića u Ivancu je 1,3 milijuna €, od čega je 651.000 € osigurano iz proračuna Grada Ivanca i bankovnog kredita, dok je ostalih 650.000 € iz NPOO-a.

Sveukupno, projekti gradnje i opremanja vrtića u Ivancu i Radovanu vrijedni su 3,8 milijuna eura. Od toga 2,42 milijuna € osigurava Grad Ivanec, a 1,37 milijuna € stiže iz EU sredstava.