Potpisan ugovor "težak" 6,7 mil. kn za dogradnju vrtića u N. Marofu

Varaždinske vijesti | 24.5.2018. u 19:42h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je u ožujku potvrđeno da je Gradu Novom Marofu odobreno ukupno 6,7 milijuna kuna za dogradnju dječjeg vrtića, u četvrtak je u Zagrebu svečano potpisan ugovor koji znači novu veliku investiciju na području grada Novog Marofa.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić. Investicija od 6,7 milijuna kuna znači dogradnju i proširenje novomarofskog vrtića, ali i bolje te kvalitetnije uvjete za boravak djece u vrtiću i rad zaposlenika ustanove.

– Nakon milijunskih iznosa koji su u Novi Marof stigli za obnovu objekata osnovne i srednje škole, zatim gradnje novog objekta Centra za socijalnu skrb, ovo je sljedeća velika investicija u Novom Marofu koja se mjeri u milijunskim iznosima. Zadovoljan sam što konačno krećemo u dogradnju i obnovu našeg vrtića. Namjeravamo mlade ljude zadržati u našem gradu i zato im moramo ponuditi uvjete kakve imaju stanovnici većih gradova od Novog Marofa. Obnovljeni, suvremeni vrtić jedan je od tih uvjeta – izjavio je nakon potpisivanja Jenkač.

Zahvalio je i resornom ministru Tomislavu Tolušiću, Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja je raspisala natječaj preko koje investicija stiže u Novi Marof te Vladi RH-a i premijeru Andreju Plenkoviću.

– Investicije koje u Novi Marof stižu s nacionalne razine mjere se u desecima milijuna kuna. Dugo vremena naš grad nije imao ovako veliki broj ulaganja i aktivnih velikih gradilišta. Kada tome dodamo planove, vezane prije svega uz cestovnu infrastrukturu, možemo biti i više nego zadovoljni razinom ulaganja države u Novi Marof – zaključio je Jenkač.

Inače, potpisani ugovor za dogradnju novomarofskog vrtića jedna je od stotinjak (102) projekata na razini cijele Hrvatske koji se financiraju preko operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu". Riječ je o natječaju iz Programa ruralnog razvoja kojeg je još u veljači prošle godine objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Što se tiče samog iznosa potpore od 6,7 milijuna kuna radi se o jednom od pojedinačno najvećih iznosa između spomenutih stotinjak projekta. Ukupno je za sve projekte osigurana potpora od 470 milijuna kuna.

Označeno u