Potpisan ugovor o sanaciji ceste u naselju Sestrancu Foto: Grad Lepoglava

Potpisan ugovor o sanaciji ceste u naselju Sestrancu

Varaždinske vijesti | 14.5.2021. u 10:32h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić i predsjednik Uprave Colasa Hrvatska Siniša Košćak potpisali su 12. svibnja 135.000 kuna vrijedan ugovor o sanaciji ceste u naselju Sestranec.

Oštećena i dotrajala asfaltirana cesta bit će sanirana korištenjem nove tehnologije odnosno smjese bitumenske emulzije i kamena koja je znatno jeftinija od samog asfalta.

- U Lepoglavi pratimo inovativne trendove što potvrđujemo i ovim zahvatom na uređenju ceste u naselju Sestranec. Želimo građanima omogućiti da nesmetano koriste cestu koja prolazi ovim gradskim naseljem. To ćemo učiniti koristeći novu tehnologiju koja pruža dobar odnos kvalitete i cijene što je itekako važno jer pruža mogućnost sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Pritom ne umanjujemo kvalitetu sanacije – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Inače, riječ je o tehnologiji koja se uvelike koristi u Austriji i Sloveniji, potvrdio je Košćak.

- Grad Lepoglava jedan je od prvih gradova na sjeveru Hrvatske u kojem će se za sanaciju cesta koristiti ova tehnologija koja se u velikoj mjeri već koristi u Austriji i Sloveniji. U Sloveniji su tako sanirane i ceste u pograničnom području koje graniči s Gradom Lepoglavom. I u Hrvatskoj smo na ovaj način sanirali lokalne ceste, posebice na otocima gdje nema asfaltnih baza – rekao je Košćak.

Sa sanacijom ceste krenut će se u nadolazećim danima.

ugovor_grad_lepoglava_colas_12052021_1.jpg

ugovor_grad_lepoglava_colas_12052021_2.jpg

ugovor_grad_lepoglava_colas_12052021_3.jpg

ugovor_grad_lepoglava_colas_12052021_4.jpg

ugovor_grad_lepoglava_colas_12052021_5.jpg

Označeno u