Potpisan ugovor o nabavci novog vatrogasnog vozila za DVD Lepoglavu Foto: Grad Lepoglava

Potpisan ugovor o nabavci novog vatrogasnog vozila za DVD Lepoglavu

Varaždinske vijesti | 8.9.2019. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

- Ovo je jedan od značajnijih dana u povijesti našeg vatrogasnog društva – istaknuo je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava Damir Funda potpisujući s direktorom tvrtke Flammifer Goranom Žugecom ugovor o nabavci novog vatrogasnog vozila za DVD Lepoglavu.

Ugovor vrijedan 1.862.000 kuna, koliko iznosi cijena vozila koje će lepoglavskim vatrogascima, zajedno s traženom opremom, biti isporučeno najkasnije za 150 dana, potpisan je na prigodnoj svečanosti održanoj u vatrogasnom domu u Lepoglavi. Uz lepoglavske vatrogasce nazočili su joj gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić te predstavnik tvrtke Flammifer general Mladen Markač.

- Od svih politika koje provodi Grad Lepoglava politika potpore našim udrugama izuzetno je važna. Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava, i vatrogasci općenito, udruga su na koju Grad Lepoglava i građani mogu uvijek računati, a što su vatrogasci nebrojeno puta i potvrdili. Na nama u Gradu i meni kao odgovornoj osobi je da vatrogascima osiguramo potrebnu opremu što i ovog puta činimo nabavkom novog vatrogasnog vozila. Rezultat je to zajedničkog planiranja i suradnje Grada Lepoglave, gradske Vatrogasne zajednice i DVD-a Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da je u proteklih 10-ak godina Grad Lepoglava sudjelovao u nabavci osam vatrogasnih vozilo za potrebe vatrogasnih društava koja djeluju na gradskom području.

- Do potpisivanja ovog ugovora došlo je zahvaljujući razumijevanju gradonačelnika i Grada Lepoglave za potrebe vatrogasaca – istaknuo je Damir Funda, predsjednik DVD-a Lepoglava dodavši da nakon četiri desetljeća Društvo dobiva novo navalno vozilo.

Ugovor o nabavci vozila potpisan je nakon provedenog javnog natječaja na kojem je tvrtka Flammifer odabrana kao najpovoljniji ponuditelj. Direktor Flammifera Goran Žugec kazao je ovom prigodom da će lepoglavski vatrogasci uskoro biti bogatiji za suvremeno vatrogasno vozilo koje u potpunosti odgovara zahtjevima vatrogasaca.

- Interes je svake lokalne zajednice jačati vatrogastvo i tako povećati sigurnost građana što je Grad Lepoglava nabavkom ovog vozila, čije su mogućnosti djelovanja velike, i učinio – poručio je general Mladen Markač.

Nabavka novog navalnog vozila za DVD Lepoglavu, koju će financirati Grad Lepoglava, dio je najavljenih oko 10 milijuna kuna ulaganja u vatrogastvo na području Grada Lepoglave.

- Također, planiramo energetski obnoviti vatrogasni dom u Višnjici te izgraditi vatrogasni centar u Lepoglavi kao i vatrogasno-društveni dom u Kamenici. Određene aktivnosti za realizaciju tih projekta već smo pokrenuli – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

lepoglava_potpisivanje_ugovora_vatrogasno_vozilo_08.jpg