Potpisan ugovor o adaptaciji zgrade "Stare škole" u Presečnu vrijedan preko 250 tisuća eura

Varaždinske vijesti | 21.12.2023. u 13:16h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof i tvrtka Kontura d.o.o. potpisali su ugovor o adaptaciji zgrade "Stare škole" u Presečnu.

Ugovor, čija ukupna vrijednost prelazi 250 tisuća eura, predstavlja konkretnu investiciju u revitalizaciju zgrade na području naselja Presečno. Zgrada "Stare škole" bit će predmet temeljite adaptacije kako bi se prilagodila suvremenim potrebama.

Gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač naglasio je kako će ova obnova biti na korist svih mještana Presečna.

-Ta zgrada do nedavno nije bila gradska, dobili smo taj prostor od županije te je jedan dio dosad koristila Udruge Sunce. Sada kako je zgrada naša, krećemo u revitalizaciju koja će biti na korist svih mještana, udruga te će služiti za organizaciju raznih manifestacija u Presečnu – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Također je istaknuo važnost obnove i revitalizacije lokalnih objekata.

-Adaptacija zgrade „Stare škole” Presečno nije samo građevinski projekt, već i ulaganje u identitet šireg područja našeg Grada, u ovom slučaju konkretno naselja Presečno. Osim što će adaptacija pridonijeti vizualnom identitetu, ona će postati i funkcionalnija i sigurnija za sve naše mještane - objasnio je gradonačelnik Jenkač.

Ukupna cijena ugovora obuhvaća sve potrebne troškove, uključujući rad, nabavu i ugradnju materijala, korištenje strojeva, transport, pripremu gradilišta...

Radovi će biti dovršeni u roku od pet mjeseci od dana uvođenja u posao, pri čemu će se uvažavati visoki standardi kvalitete i sigurnosti.