Postoje 40 godina, a nemaju dvoranu: Mali nogometaši NK Vindije zimi ne treniraju

tb/vv | 17.10.2023. u 21:00h | Objavljeno u Našim krajem

NK Vindija iz Donje Voće ove godine slavi 40. godišnjicu. No, sportsku dvoranu za treninge nemaju ni dan danas, i to - jedini u županiji.

Povodom godišnjice, NK Vindiji donirana su dva kompleta opreme za klince - plavi i crveni po uzorku - crveni AC Milan i plavi Inter Milan, odabrani u suradnji s vodstvom kluba. NK Vindiju donacijom su podržali AC Group d.o.o. i sestrinska tvrtka Serpens d.o.o. U suradnji s partnerom Euroenergoeko, uručili klubu su uručili dresove, štucne i sportske torbe marke JAKO.

0-02-05-775c8c71942e01777744b4dd5e4ef4498a306c5d673b4825f05d3145fd6dc0c9_52e6a1d4beafd3b0.jpg

- Riječ je o suradnji jedinice lokalne samouprave, Općine i kluba. Mi koji koji ovdje živimo i radimo imamo jednostavan cilj – dotaknuti se teme sporta i ove ljude potaknuti na daljni rad. Dečki dobivaju torbu i štucne, majicu, cijeli komplet. Dobivaju i dva kompleta lopti – profi lopta, trening lopta i lopta za zimu – istaknuo je donator Željko Žmegač, direktor firme AC Group i predsjednik vijeća Općine Donja Voća.

Medenjak_Zmegac_i_Kundija.jpg

Foto: Medenjak, Žmegač i Kundija

Stjepan Kundija, predsjednik NK Vindija Donja Voća naveo je da je ponosan kad vidi ove klince. Naime, neko vrijeme gotovo danije bilo malih nogometaša, bilo ih je manje.

- A ako hoćemo danas sutra imati seniora, moramo imati i juniora. Zahvaljujem sponzoru na donaciji te tajniku i treneru koji stvarno ima volje, a ja uvijek stojim na raspolaganju – poručio je predsjednik NK Vindije.

Sponzoru je zahvalio i tajnik i trener NK-a Mario Medenjak, no ne samo njemu:

- Pozdravljam političare koji su zadnjih 30 godina hodočastili na Voću i obećavali dvoranu. Želim im samo dati do znanja da ovi klinci dolaskom zime ulaze u stanje hibernacije i počinju trenirati tek na proljeće.

U školi nogometa imamo između dvadeset trideset klinaca drugog i trećeg razreda osnovne škole. Mi smo zadnja liga. Ako za jednu sezonu trebamo od 12 do 15 tisuća eura, svaka donacija nam je od velike koristi - dodao je trener.

Načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet istaknula je kako je godišnjica kluba prilika da lokalni poduzetnici prepoznaju potrebe udruga.

- Tu su i vatrogasci i druge udruge koje poduzetnici sponzoriraju i tako pridonose lokalnoj sredini – rekla je i dodala kako je veseli da je ove godine, nakon mnogo godina, započela škola nogometa pa je tjedno aktivno više od dvadeset klinaca.

sanja_koce1.jpg

Foto: Načelnica Sanja Kočet

- Rekonstrukcija same zgrade kluba završila je 2021. godine, a predstoji nam izgradnja tribina, dio koji malom klubu i maloj sredini nedostaje. No, u konačnici su komunalno dosta dobro opremljeni.

Kad je u pitanju izgradnja dvorane, navodi da u zadnjih godinu dana često apeliraju na Županiju. Naime, Općina Donja Voća jedina je u županiji koja nema sportsku dvoranu.

- Već više od 20 godina priča se o izgradnju dvorane. Klinci i vatrogasci moraju u susjednu općinu Klenovnik da bi zimi trenirali, plaća se najam dvorane, što je dodatni trošak. Aktivno smo krenuli u izradu dokumentacije, a obećanje Županije je da se čeka otvaranje natječaja – navela je pa upozorila da ni klinci ni djeca u školi nemaju adekvatne uvjete:

- Djeca u školi nemaju prostor za održavanje tjelesne kulture i još uvijek je održavaju u uvjetima u kojima su i naše bake i djedovi.

Postoje naznake da bi poziv za gradnju dvorane trebao biti raspisan do kraja ove godine, a dokumentacija je – opet spremna.