Pomoć najsiromašnijima: Ivanečki Crveni križ podijelio novih 580 prehrambenih paketa

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Pomoć najsiromašnijima: Ivanečki Crveni križ podijelio novih 580 prehrambenih paketa Foto: GDCK Ivanec

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec započelo je sredinom ožujka s provedbom jednogodišnjeg projekta "Humanitarni paket za središnju Hrvatsku". Provedba projekta biti će realizirana u tri podjele, a obuhvatit će područja grada Ivanca, grada Lepoglave, općine Donja Voća, općine Klenovnik, općine Maruševec te općine Bednja.

Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, a jedan od partnera u projektu je GCK Ivanec. Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD).

Cilj projekta je podjelom hrane i higijenskih potrepština pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva. Korisnici projekta su siromašne osobe i osobe u riziku od siromaštva prema kriterijima Hrvatskog Crvenog križa i to korisnici zajamčene minimalne naknade evidentirani od centara za socijalnu skrb, zatim osobe koje nisu korisnici ZMN, ali su u teškoj materijalnoj situaciji, a koje su evidentirane u zajedničkoj suradnji CZSS i GDCK Ivanec prema jasno definiranim kriterijima.

Tijekom ožujka ove godine GDCK Ivanec realizirao je prvu podjelu u kojoj se podijelilo ukupno 626 prehrambenih paketa za najsiromašnije sugrađane. Podjelom su bila obuhvaćena 158 korisnika s područja grada Ivanca, 137 korisnika s područja grada Lepoglave, 126 korisnika s područja općine Bednja, 98 korisnika s područja općine Donja Voća, 74 korisnika s područja općine Maruševec i 33 korisnika s područja općine Klenovnik.

Druga je podjela održana je tijekom svibnja u sklopu koje je podijeljeno ukupno 580 prehrambenih paketa, a obuhvaćeno je 150 korisnika s područja grada Ivanca, 131 korisnik s područja grada Lepoglave, 117 korisnika s područja općine Bednja, 80 korisnika s područja općine Donja Voća, 72 korisnika s područja općine Maruševec te 30 korisnika s područja općine Klenovnik.

Vrijednost prehrambenih paketa u prvoj podjeli za područje djelovanja GDCK Ivanec iznosila je 62.126,05 kn, dok je u drugoj podjeli iznosila 53.576,84 kn. Treća podjela slijedi sredinom srpnja, koja će uz pakete hrane čija će vrijednost iznositi 52.043,66 kn, sadržavati i pakete higijene ukupne vrijednosti 32.033,36 kn. Sveukupna vrijednost treće podjele iznosit će 84.077,02 kn.

U provođenju projekta GDCK Ivanec od iznimne su pomoći gradovi i općine, od kojih pojedini od njih pakete distribuiraju na teren u suradnji sa svojim vatrogasnim društvima, a pojedini u suradnji sa svojim zaposlenicima. 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.