Položen vijenac kod središnjeg križa na gradskom groblju Ivanec Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Položen vijenac kod središnjeg križa na gradskom groblju Ivanec

Varaždinske vijesti | 30.10.2020. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

U povodu Svih svetih, izaslanstvo Grada Ivanca predvođeno zamjenikom gradonačelnika Brankom Putarekom u petak je, 30. listopada, položilo vijenac i zapalilo svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju u Ivancu.

Polaganju vijenca i molitvi za pokoj duša svih preminulih sugrađana, a osobito poginulih branitelja, nazočila je i rodbina poginulih, predstavnici braniteljskih udruga i Policijske postaje Ivanec, pojedini gradski vijećnici i predstavnici Ivkoma d.d. Za sve pokojne molitvu kod križa predvodio je ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko.

- I ove godine okupili smo se ovdje uoči svetkovine Svih svetih, kako bismo se prisjetili svih naših dragih pokojnika, prijatelja i znanaca, a osobito onih koji su dali život za domovinu, te se pomolili za njihove duše. Molimo za sve naše drage i bliske, za sve prijatelje i za dobro i mir koji su od njih potekli te da se ne izgubi ništa od njihovih napora i onoga u čemu su bili veliki. Oni i dalje žive u nama i dalje nam zbore, a nama ostaje da se sjećamo njih, njihova života i svega što su nam ostavili – naglasio je, među ostalim, vlč. Stojko.

Okupljanje i molitva u povodu Svih svetih protekli su uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera (ograničen broj nazočnih, fizička distanca, maske), pri čemu su svi klubovi vijećnika u Gradskom vijeću, Policija i udruge branitelja zamoljeni da na skup pošalju po samo jednog svog predstavnika.

ivanec_pocast-svi_sveti-301020_1.jpg

ivanec_pocast-svi_sveti-301020_2.jpg

ivanec_pocast-svi_sveti-301020_3.jpg