Pogodnosti investitorima za gradnju vrtića na gradskom zemljištu u Radovanu Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Pogodnosti investitorima za gradnju vrtića na gradskom zemljištu u Radovanu

Varaždinske vijesti | 26.4.2020. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec je raspisao Javni poziv za iskaz interesa za osnivanje prava građenja na česticama u gradskom vlasništvu namijenjenim za gradnju dječjeg vrtića u Radovanu.

Riječ je o tri čestice koje u naravi predstavljaju zemljište u povezanoj cjelini, a koje Grad Ivanec zainteresiranim fizičkim i pravnim osobama nudi za gradnju dječjeg vrtića, s pravom građenja na rok od 99 godina.

Grad se pritom obvezuje da će za potrebe izgradnje dječjeg vrtića izgraditi pristupnu cestu i urediti građevinsku parcelu na način da bude pogodna za početak gradnje, a snosit će i trošak priključenja za budući objekt vrtića na električnu energiju, vodovodnu i plinsku mrežu.

Također, Grad će pravnu ili fizičku osobu koja ostvari pravo građenja osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa kod gradnje te komunalne naknade za vrijeme trajanja instituta prava građenja.

Sve ostale potrebne informacije dostupne su na službenoj stranici Grada Ivanca, a svi zainteresirani pozvani su da svoja pisma namjere Gradu Ivancu dostave do 15. svibnja.