Ugovor o izvođenju radova danas su potpisali gradonačelnica Dragica Ratković i Saša Varga, predsjednik Uprave PZC-a d.d. Varaždin Foto: Grad Varaždinske Toplice

Za uređenje topličke Ulice kralja Zvonimira potpisan ugovor vrijedan više od 658.000 kuna

| 19.9.2020. u 19:20h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama gradske uprave u Varaždinskim Toplicama jučer je potpisan ugovor o izvođenju radova na uređenju Ulice kralja Zvonimira u Varaždinskim Toplicama. Ugovor vrijedan 658.380,26 kuna s PDV-om potpisali su gradonačelnica Dragica Ratković i Saša Varga, predsjednik Uprave PZC-a d.d. Varaždin, tvrtke koja je za izvođača radova izabrana kao najpovoljnija u postupku javne nabave.

Riječ je o nastavku investicija u komunalno uređenje te ulice. Naime, 2018. godine HEP d.d. je rekonstruirao električnu mrežu, vrijednosti investicije 72.000 kuna, dok je Varkom u prošloj i ovoj godini radio na interventnom održavanju vodoopskrbne mreže izgradnjom novog cjevovoda te priključnih cjevovoda kućnih priključaka, što se financira iz naknade za razvoj lokalnih objekata vodoopskrbe Grada Varaždinskih Toplica, u iznosu od 164.254,94 kuna. Uskoro se očekujem završetak tih radova.

Investicija za koju je potpisan ugovor predstavlja sanaciju ceste izgradnjom nogostupa i novog asfaltnog pokrova. Grad Varaždinske Toplice, kao investitor, za izvedbu ovog projekta primio je potporu Ministarstva unutarnjih poslova RH iz programa Nacionalne sigurnosti cestovnog prometa u iznosu od 450.000,00 kuna.

Gradonačelnica Dragica Ratković istaknula je da je uređenje Ulice kralja Zvonimira samo nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu kako bi se osigurao primjeren standard za život u Varaždinskim Toplicama.

Važno nam je da ljudi ostanu u našem gradu, da se ovdje dobro osjećaju. Komunalno uređenje i standard dio je posla gradske uprave i na tome stalno radimo. Dokaz je i ova ulica. To je slijepa ulica, u kojoj žive mlade obitelji, a neke se i vraćaju. Stoga nam je važna sigurnost, ponajprije djece – naglasila je Ratković.

Predsjednik Uprave PZC-a Varaždin dodao je da se ovim uređenjem ulice ponovno vraćaju realizaciji projekata u Varaždinskim Toplicama.

Dobro je da lokalna samouprava razmišlja na ovakav način, da priprema ovakve projekte. Ovo je prekrasna ulica koju treba urediti. Nakon potpisivanja ugovora, uskoro počinjemo s radovima. Službeni rok je tri mjeseca, ali s povoljnim vremenskim uvjetima radovi bi mogli završiti ranije – rekao je Varga.

Uz aktualno uređenje Ulice kralja Zvonimira, u predstojećem razdoblju u Varaždinskim Toplicama uređivat će se još neke ulice, vezano uz provođenje projekta Aglomeracije, podsjetila je gradonačelnica.

Puno više ulica bit će uređeno poslije Aglomeracije. S obzirom da se kopa na sve strane, molim sugrađane za još malo strpljenja. Početkom iduće godine bit će asfaltirane i te ulice. To će biti novi iskorak u komunalnom uređenja i standardu življenja u Toplicama – poručila je Ratković.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci