Počelo uređenje novih pješačkih prijelaza u općini Gornji Kneginec Foto: Općina Gornji Kneginec

Počelo uređenje novih pješačkih prijelaza u općini Gornji Kneginec

I.D./Varaždinske vijesti | 16.2.2017. u 16:37h | Objavljeno u Našim krajem

U četvrtak 16. veljače započeli su radovi na spuštanju cestovnih rubnika u Vukovarskoj ulici u Turčinu, gdje je već ranije iscrtani pješački prijelaz, te na dodatnih sedam lokacija u općini Gornji Kneginec gdje će se "zebre" na kolniku iscrtati tek nakon spuštanja rubnika i denivelacije staza.

Za spuštanje cestovnih rubnika i denivelaciju pješačkih staza Općina Gornji Kneginec dobila je suglasnost MUP-a i Županijske uprave za ceste. Općina je izradila ukupno četiri prometna elaborata za obilježavanje sedam pješačkih prijelaza na području općine Gornji Kneginec.

Novi obilježeni pješački prijelazi bit će u G. Knegincu kod raskrižja Knegingradske i Školske ulice (jedna "zebra" kod Andrijine kule prema caffe baru i druga od caffe bara preko Knegingradske prema osnovnoj školi), jedna "zebra" bit će kod raspela na raskrižju Školske ulice i Ulice Mali Vrh - "Šemigova graba", zatim na raskrižju Topličke ulice i Ulice T. Ujevića (Korečkovec) te preko Topličke prema trgovini Kitro. U Donjem Knegincu dvije "zebre" nalazit će se prije i poslije kapelice na raskrižju Radničke i Zavrtne ulice.