Počeli radovi na cesti od Prigorca do Šumija i izgradnja parkirališta na Rapikovcu Foto: Grad Ivanec

Počeli radovi na cesti od Prigorca do Šumija i izgradnja parkirališta na Rapikovcu

Varaždinske vijesti | 27.9.2018. u 13:07h | Objavljeno u Našim krajem

Počeli su radovi na realizaciji najvećeg ovogodišnjeg ivanečkog infrastrukturnog projekta financiranog iz EU fondova – rekonstrukciji 2,9 kilometara nerazvrstane ceste od Prigorca do Šumija i izgradnji parkirališta na Rapikovcu te nizu pratećih rekonstrukcijskih i modernizacijskih zahvata na kontaktnoj infrastrukturi.

Ukupna vrijednost radova je 4,14 milijuna kuna, a većinu sredstava za realizaciju ovog opsežnog zahvata – 3,65 milijuna kuna - Grad Ivanec je privukao iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i državnog proračuna. Ostatak je osiguran u gradskom proračunu. Temeljem provedenog postupka javne nabave, Grad Ivanec je izvođenje ovog projekta povjerio Colasu Hrvatska d.d. Varaždin.

U povodu početka radova na ovom kapitalnom infrastrukturnom projektu radilište je u utorak, 25. rujna, obišao ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić s pročelnikom Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stankom Rožmanom i drugim suradnicima iz gradske uprave te na terenu s voditeljem gradilišta Danijelom Levakom razgovarao o tijeku i načinu izvođenja radova.

- Projektom je predviđeno da se postojeća cesta koja vodi od centra naselja do parkirališta Rapikovec rekonstruira i proširi te da se urede oborinska odvodnja i pješačka staza. Ujedno će se uz prometnicu izgraditi i 15 parkirnih mjesta, a novim asfaltom presvući će se i odvojak Strugari 160 metara – izjavio je gradonačelnik.

- Parkiralište Rapikovec je prošireno i ono će se urediti za potrebe parkiranja 50 vozila, čime će se, zajedno s prethodno navedenim parkirnim mjestima, osigurati ukupno 65 parkirnih mjesta za potrebe sve većeg broja posjetitelja, posebice planinara koji se upućuju na vrh Ivančice. S obzirom na to, kao i na činjenicu da je riječ o cesti koja vodi do Izletišta i skijališta Jarki, ona je i u funkciji razvoja turizma – poručio je M. Batinić.

Nadalje, cesta od parkirališta Rapikovec do Izletišta Jarki će se asfaltirati i uz nju urediti oborinska odvodnja, dok će se preostalih 1.900 metara prometnice (do izvorišta Šumi), urediti kao makadamska.

Ugovorni rok za dovršetak radova je godinu dana.

ivanec_-_radovi_1.jpg

ivanec_-_radovi_2.jpg

ivanec_-_radovi_3.jpg

ivanec_-_radovi_4.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci