Počele radionice „Vesele stranice“ u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“

VV | 14.5.2023. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Udruzi „Sunce“ iz Novog Marofa, koja okuplja djecu i osobe s poteškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom, započela je provedba radionica „Vesele stranice“. Radi se o interaktivnim radionicama – čitanju priča i pjesama te glazbenim izvedbama kojima se potiče interakcija sudionika.

S obzirom na kognitivne i komunikacijske poteškoće osoba s posebnim potrebama, izrazito je važno intenzivno raditi na razvijanju njihovih znanja i vještina s naglaskom na kreativnost i razumijevanje te samopouzdanje u interakciji. Izvođači će poticati sudionike na korištenje instrumenata, jednostavnih rekvizita, vlastitog glasa i tijela te pokreta kako bi poput zvučne, žive i pokretne kulise popratili sadržaj koji im se čita.

Radionicama se omogućava veći stupanj integracije osoba s posebnim potrebama u društvo, što dokazano ima pozitivan učinak u njihovoj terapiji i povećava stupanj kvalitete njihovog života.

Radionice „Vesele stranice“ održavaju se utorkom u poslijepodnevnim satima u prostorima Udruge „Sunce“. Prva radionica obuhvaćala je čitanje književnog djela Vladimira Nazora: Bijeli jelen obrađujući ga scenskim tehnikama i uvodeći interaktivne elemente, što služi kao polazišna točka za kreativno angažiranje polaznika.

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA

NOVI MAROF

Antuna Mihanovića 3

42220 Novi Marof

Tel: 042 611-234

E- mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web: www.citanjenakotacima.com

Ukupna vrijednost projekta iznosi 273.756,59 EUR, od čega su osigurana bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 232.693,10 EUR te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 41.063,49 EUR.

Sadržaj dokumenta isključiva je odgovornost Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof.

Za više o EU fondovima doznajte na www.esf.hr   i  strukturnifondovi.hr

Lenta_EU_vidljivosti.jpg

Galerija slika