Počela gradnja kombiniranog sportskog igrališta na budućem Rekreacijskom centru Lančić Foto: Ilustracija

Počela gradnja kombiniranog sportskog igrališta na budućem Rekreacijskom centru Lančić

Varaždinske vijesti | 6.9.2019. u 12:20h | Objavljeno u Našim krajem

Započela je gradnja kombiniranog sportskog igrališta na budućem Rekreacijskom centru u ivanečkom prigradskom Mjesnom odboru Lančić – Knapić, koja predstavlja prvu fazu njegova uređenja. U ovoj etapi sagradit će se kombinirano (asfaltirano) igralište za mali nogomet, košarku, rukomet, odbojku i badminton.

Iza golova će se postaviti zaštitne ograde, podići zaštitne mreže, a igralište će se opremiti golovima za rukomet i mali nogomet, konstrukcijama koševa za košarku, prijevoznim stalcima za odbojku te garniturama prijevoznog badmintona.

Glavnim projektom predviđeni su i brojni drugi sadržaji - igralište za odbojku na pijesku, dječje igralište na travi, boćalište, nadstrešnica, sanitarni čvor, pješačka i biciklistička staza oko bajera. U sklopu kompleksa sagradit će se i parkiralište, a vodene površine uredit će se za rekreaciju na vodi i za sportski ribolov.

Inače, početni zemljani zahvati u obuhvatu budućeg RC-a obavljeni su krajem 2017. i početkom 2018., kada su na površini od 3.000 m2 izvršeni opsežni zemljani radovi, nakon čega je teren ostavljen da se slegne. Sada je u tijeku izvođenje zemljanih radova, a slijede betonski i asfalterski radovi.

Investitor je Grad Ivanec, koji je izvođenje radova vrijednih nešto više od 308.000 kuna povjerio Colasu Hrvatska d.d. Projekte potpisuje Studio Nexar iz Ivanca.

Realizacija ovog projekta dat će snažan zamah daljnjem razvitku sportske rekreacije ne samo ovoga kraja (u sinergiji s energetskom obnovom društvenog doma Lančić – Knapić, koja je pri kraju i rezultirat će uređenjem prvorazrednog objekta za društveni život građana), već i šireg područja Ivanca, a sigurno je da će dati i vjetar u leđa razvoju budućih turističkih tokova u Ivancu.

igraliste6-lancic-050919.jpg