Počela dogradnja dječjeg vrtića u Ivancu, uređuje se dvorište i postavljaju nove sprave

vv | 27.10.2023. u 09:06h | Objavljeno u Našim krajem

Počeli su radovi na dogradnji gradskog Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec. Nakon što je uklonjen dio panela na vrtićkoj ogradi, srušena pojedina stabla te uređen pristup gradilištu za dizalicu, teške strojeve i kamione, proteklih dana počeli su i radovi na iskopu temelja budućeg vrtićkog objekta.

Investitor je Grad Ivanec, koji je temeljem provedenog postupka javne nabave radove povjerio varaždinskom poduzeću Kontura. Grade se četiri nova, međusobno povezana objekta s ukupno 565 novog prostora, za četiri jasličke skupine (1-3 godine), za koje i postoji najveći interes roditelja i najveći manjak prostora, a čime će se omogućiti upis u vrtić novih 50-ak mališana.

Dogradnja vrtića ugovorena je u iznosu od milijun eura (7,5 mil. kn), od čega investiciju sa 649.800 eura (4,89 mil. kn) podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (koji se financira sredstvima Europske komisije). Sva ostala potrebna sredstva za ovu investiciju osigurat će se u proračunu Grada Ivanca i iz kreditnih sredstava HBOR-a.

radovi5-djecji_vrtic-241023.jpg

Uz Ivanec, u tijeku su i pripreme za gradnju potpuno novog vrtićkog objekta u Radovanu, kome će gravitirati mališani iz naselja istočnog gradskog područja. Pripreme su u visokoj fazi što potvrđuje i podatak da je za gradnju objekta pribavljena je građevinska dozvola, a trenutačno je u tijeku natječajni postupak koji je Grad Ivanec raspisao za izbor izvođača radova.

I dok se na sjevernom dijelu dvorišta Dječjeg vrtića Ivančice gradi novi vrtićki objekt, i dvorište s južne strane pretvoreno je u veliko gradilište. U ovome dijelu Grad Ivanec provodi još jedan projekt - vanjsko opremanje i uređenje vrtićkog dvorišta, a koje uključuje postavljanje novih, suvremenih sprava za igru mališana.

Stare i dotrajale sprave bit će demontirane, a zamijenit će ih dvije velike nove kule s toboganima, ljuljačkama i didaktičkim panelima, a stižu i nove njihalice na oprugu, vrtuljak, pješčanik s pokrovom… Ispod svih sprava bit će postavljene antistresne podloge.

Ukupna vrijednost ovoga projekta je 64.750 eura (487.570 kn), od čega se najveći dio od 39.120 eura (cca 293.400 kn) financira iz proračuna Grada Ivanca.

Ostatak sredstava od 25.630 eura (cca 193.000 kn) financira Središnji državni ured za demografiju i mlade, a temeljem uspješne prijave Grada Ivanca na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini.

radovi3-vrtic-201023.jpg

radovi2-sprave-vrtic-231023.jpg