Učenici Osnovne škole Šemovec s ravnateljicom škole i načelnikom Općine na Gradskim bazenima u Varaždinu

Plivačima iz OŠ Šemovec načelnik Općine Šamec uručio diplome o završenoj školi plivanja

| 29.4.2017. u 14:57h | Objavljeno u Našim krajem

Drugu godinu za redom učenici trećih razreda osnovnih škola s područja Općine Trnovec Bartolovečki prolaze školu plivanja za što su sredstva osigurana u općinskom proračunu. Škola traje pet dana s ciljem da plivanje usavrše učenici koji su već bili plivači, ali i da proplivaju oni učenici koji to još nisu naučili.

Jučer je na Gradskim bazenima Varaždin diplome za uspješno završenu školu dobilo 32-oje malih plivača iz 3.a i 3.b razreda Osnovne škole Šemovec. U društvu ravnateljice škole Marine Hižak, diplome je uručio načelnik Općine Zvonko Šamec.

Prošle godine je škola plivanja bila jako dobro prihvaćeno i od strane djece i od strane roditelja. Nastavili smo to i ove godine financirati iz općinskog proračuna. Za 32 učenika iz Šemovca to je nešto manje od 7.000 kuna, a idući tjedan školu će proći i učenici iz Osnovne škole Trnovec. To je još 9.000 kuna iz proračuna jer je njih nešto više. To me veseli, kao i djecu kada dođu na plivanje na bazen, a onima koji nisu znali plivati omogućili smo da i to savladaju – rekao je Šamec te dodao da je u planu nastavak financiranja škole plivanja i u idućim godinama.

Kroz ovaj oblik i sporta, ali i zdravog života, naša djeca upoznaju vodu, a mi imamo 12 % površine općine pod vodom. Nažalost, danas su to neuređena kupališta i sve manje djece zna plivati. Ovo im je prilika da nauče – dodao je načelnik Šamec.

U Osnovnoj školi Šemovec imali su i dodatan razlog za veselje jer su ovaj tjedan učenice na državnom prvenstvu u stolnom tenisu osvojile prvo, a učenici treće mjesto.

Šemovečka škola bila je jedina koja je na završnici imala ekipe u obje konkurencije, djevojčica i dječaka. Načelnik Šamec iskoristio je priliku da čestita na uspjehu i pohvalio rad u Osnovnoj školi Šemovec.

Koliko se ulaže u rad s učenicima vidi se u rezultatu koji su učenici postigli na državnom prvenstvu u stolnom tenisu. Sve što se u školi događa kroz te aktivnosti znak je da profesori dobro rade i da su djecu zainteresirali za sport. Općina će znati vrednovati uspjehe naših učenika, ne samo ovaj u stolnom tenisu, nego sve najbolje na županijskim i državnim natjecanjima – poručio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.