PETRIJANEC Svečano uručeni Ugovori o dodjeli sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti

VV | 21.4.2023. u 17:15h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Petrijanca Željko Posavec potpisao je ugovor sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade o dodjeli financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini u iznosu od 29.040,00 eura. Ugovore je uručila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, a potpisivanje je održano 18. travnja 2023. godine.

Resize_of_20230418_113747.jpg

Financijsku potporu ove godine ostvarilo je 110 općina, a njom je obuhvaćeno 3639 djece vrtićke dobi, među kojima je i Općina Petrijanec kojoj su dodijeljena maksimalna financijska sredstva u iznosu od 29.040,00 eura. Od 2019. do 2023. vrijednost mjere iznosi 13 milijuna eura (98 milijuna kuna), a obuhvatila je ukupno 16 529 djece.

- S ponosom mogu reći kako se naš trud i zalaganje uvijek isplati. Petrijanec je jedna od osam općina u Varaždinskoj županiji koja je ostvarila sredstva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i to za sufinanciranje rada i boravka djece Dječjeg vrtića Bambi.

Uz odobren projekt nadogradnje vrtića ovo je lijepa vijest za naše najmlađe građane i njihove roditelje. Općini Petrijanec dodijeljen je 100%-tni iznos predviđenih sredstava po prijavitelju od 29.040,00 eura. Navedenim sredstvima roditelji polaznika Dječjeg vrtića Petrijanec bit će oslobođeni plaćanja cijene usluge vrtića za jedan cijeli mjesec. Najvažnije je da nam je jasna trenutna situacija inflacije i povećanja cijena usluga i robe te smo se zato odlučili pomoći roditeljima ovim projektom i tako im približiti mjere demografske politike, s ciljem pomaganja i osnaživanja obitelji -rekao je načelnik Posavec.

- Pojedinim je jedinicama zbog nedostatnog lokalnog proračuna teže naći dovoljno sredstava za rad dječjih vrtića i na ovaj se način, putem ove mjere, to općinama olakšava. Cilj ove mjere je pomoći općinama u održavanju te podizanju standarda te smanjiti regionalne razlike u pristupu vrtićima – istaknula je državna tajnica Željka Josić.

Na potpisivanju je bila prisutna i ravnateljica Dječjeg vrtića Bambi Kristijana Silov.