PETRIJANEC Nastavlja se s modernizacijom nerazvrstanih cesta jer one "život znače" Foto: Ilustracija/Općina Petrijanec

PETRIJANEC Nastavlja se s modernizacijom nerazvrstanih cesta jer one "život znače"

VV | 7.10.2020. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon sanacije i proširivanja cesta u Zelendvoru, koje su uslijedile nakon uvođenja kanalizacije u sklopu Aglomeracije, Općina Petrijanec nastavlja s modernizacijom nerazvrstanih cesta.

U prvom dijelu modernizirat će se produžetak Ulice braće Radić u Petrijancu (od tvrtke Nika Konstrukcije nadalje u dužini 110 metara), Vrtna ulica u Majerju i dio Ulice Matije Gupca (Ovčarnica).
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je projekt "Sanacija i modernizacija cesta – produžetak ulice Braće Radić u Petrijancu, dio ulice Matije Gupca u Majerju i Vrtna ulica u Majerju“ prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice sa 100.000 kuna.

- Nama u Općini Petrijanec jedan od prioriteta je da svim našim građanima omogućimo jednake životne standarde, bez obzira na to u kojim dijelovima općine žive, a uvjeti za život ne smiju nimalo zaostajati za uvjetima kakve imaju stanovnici drugih općina ili gradova. Ne kaže se bez razloga da "ceste život znače”, a ove lokalne ceste mnogim su našim mještanima iznimno važne jer im omogućuju lakši dolazak do njihovih kuća te ujedno i povezuju pojedina naselja – kazao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Ustvrdio je kako nove i modernizirane prometnice znače i veću prometnu sigurnost, posebice za najranjivije skupine našega društva.

- Prometnice su jedna od temeljnih komunalnih infrastruktura te nezaobilazni čimbenik gospodarskog i svakog drugog razvoja. Intenzitet i karakter cestovnog prometa koji se danas odvija cestama postavlja pred nas sve veće zahtjeve za sigurnijim, bržim i udobnijim prometom. Uz ove prometnice koje će se sada asfaltirati prema prostornom planu Općina Petrijanec otvorena je stambena zona te su ove ulice djelomično naseljene - rekao je Posavec.

Inače, u Vrtnoj ulici u Majerju 2018. godine napravljena je vodovodna mreža uz postojeću kanalizacijsku mrežu, te da je u dijelu Ulice Matije Gupca ove godine napravljena i kanalizacijska mreža s priključcima u sklopu projekta Aglomeracije.