Patrole policije, vatrogasaca i HGSS-a ulicama Lepoglave: "Nemojte planinariti, budite doma"

IHR/Varaždinske vijesti | 22.3.2020. u 13:42h | Objavljeno u Našim krajem

Nacionalni Stožer civilne zaštite izdao je mjeru strogog ograničavanja zadržavanja građana na ulicama i drugim javnim mjestima. Stožeri civilne zaštite i ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja ove mjere što u praksi znači da od danas na ulicama Lepoglave građani mogu vidjeti policijske i ophodnje vatrogasaca, HGSS-a te civilne zaštite.

- Sukladno Odluci ministra Božinovića, te su osobe, koje ćete lako prepoznati jer će biti uniformirane, produžena ruka nacionalnog Stožera i molim vas da ih slušate i shvatite krajnje ozbiljno. Provjeravat će da li se svi pravni subjekti pridržavaju odredbi iz Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja te da li se vi kao građani i vaša djeca pridržavate Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima te dječjim igralištima – pojasnio je njihovu ulogu načelnik Stožera civilne zaštite grada Lepoglave Hrvoje Kovač.

Nakon sinoćnjih hitnih sastanaka s policijom, Zapovjedništvom Vatrogasne zajednice grada Lepoglave i HGSS-om, dogovorene su današnje aktivnosti, a pripadnici HGSS-a još su jučer ogradili planinarske domove i kuće na širem gradskom području kao i planinarske staze. Nemojte zato planirati nikakve izlete u prirodu jer će vas ekipe poslati natrag kućama.

Iz lepoglavskog Stožera civilne zaštite pozivaju građane na potpunu ozbiljnost i discipliniranost u provođenju ovih mjera zaštite od zaraze. Za one koji ne poštuju upute provodit će se restriktivne mjere.
- Jedini savjet koji vam cijeli Stožer civilne zaštite grada Lepoglave može dati jest: Ostanite doma! – zaključuje načelnik Kovač.

Označeno u