U subotu u Sračincu 6. Međunarodni Srakarski fašnik! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U subotu u Sračincu 6. Međunarodni Srakarski fašnik!

VV | 9.2.2022. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Sračincu će se u subotu, 12. veljače održati 6. Međunarodni Srakarski fašnik, potvrdio nam je predsjednik Udruge maškara "Črna Sraka” Slobodan Drožđek.

- Unatoč pandemiji koronavirusa i epidemiloškim mjerama koje su na snazi, na sastanku u ponedjeljak s načelnikom Općine Sračinec Božidarom Novoselcem, odlučeno je da će se ove godine fašnik ipak održati. Želimo nastaviti tradiciju održavanja fašnika u našem kraju, a mi ćemo učiniti sve kako bi se manifestacija održala na siguran način - potvrdio nam je Drožđek.

Riječ je o najvećem karnevalu sjeverozapadne Hrvatske u kojem je prije dvije godine, kada je zadnji put i održan, sudjelovalo čak 1500 maskiranih sudionika i 60 grupa koje su u Sračinec stigle iz svih krajeva Hrvatske i susjedne Slovenije.

- Zbog epidemioloških mjera i ograničenja ovogodišnji fašnik neće biti kao posljednji koji se održao prije dvije godine. Imamo suglasnost za 200 sudionika koji moraju imati Covid-potvrde, s čime su sve grupe koje nam dolaze upoznate, a stižu nam grupe iz susjedne Slovenije, Međimurske županije i ostalih krajeva Hrvatske. Ove godine u povorci, koja će tradicionalno ići od osnovne škole prema Društvenom domu Sračinec, neće biti grupa iz dječjeg vrtića i osnovne škole, a neće biti ni Varaždinskih mažoretkinja - rekao je Drožđek.

Sve će nadzirati komunalni redari, a organizatori mole mještane Sračinca koji će pratiti povorku i sve koji će doći na 6. Međunarodni Srakarski fašnik na strogo poštivanje epidemiloških mjera.

- Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, koriste maske i drže razmak - apeliraju iz Udruge maškara "Črna sraka".