Ovog vikenda Čiselska nedela v Maruševcu! Foto: Općina Maruševec

Ovog vikenda Čiselska nedela v Maruševcu!

Varaždinske vijesti | 27.9.2023. u 10:08h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Maruševec i Kuburaška udruga Maruševec pozivaju na tradicionalno obilježavanje blagdana Čiselske nedele v Maruševcu!

Program obilježavanja Čiselske nedele započinje u subotu, 30. rujna od 16 sati nogometnim derbijem 7. kola treće Županijske nogometne lige skupine Varaždin gdje se na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju sastaju ŠNK Rudar 47 i Udarnik 32.

Program se nastavlja u večernjim satima u šatoru podno crkve svetog Jurja besplatnim koncertom Repeat benda i Mejaša!

mejasi_marusevec_2023_najava.jpg

Centralni dio manifestacije započet će u nedjelju, 1. listopada na prostoru ispred zgrade Općine Maruševec, budnicom Kuburaške udruge Maruševec u 8 i 30 sati.

Lokalne udruge i OPG-ovi, njih 20-ak, predstavit će se na 12. Sajmu v Maruševcu s početkom u 10 sati.

Uoči otvorenja Sajma, održat će se svečano postrojavanje 14 povijesnih postrojbi i kuburaških udruga s područja četiri sjeverne županije: Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Zagrebačke županije.

Sveta misa u Župnoj crkvi svetog Jurja bit će u 11 sati, a predslavit će je vlč. Nikola Tomašević, pastoralni pomoćnik u Župi Maruševec.

Nakon Svete mise prigodnim programom nastupit će članice i članovi KUD-a Klaruš, dok je oko 12 i 30 sati predviđen zajednički program svih kuburaških društava te druženje pod šatorom uz ugostiteljsku ponudu i glazbeni program grupe Faringaši!

ciselska_nedela_v_marusevcu_2023_program.jpg