Ove nedjelje u Društvenom domu Petrijanec nasmijat će vas - Skupština Foto: Kerekesh Teatar

Ove nedjelje u Društvenom domu Petrijanec nasmijat će vas - Skupština

Varaždinske vijesti | 9.3.2024. u 14:48h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Međunarodnog dana žena, u nedjelju 10. ožujka u 18:00 sati, u sklopu 15. Tjedna smijeha, u općinu Petrijanec stiže Kerekesh Teatar!

U Društvenom domu u Petrijancu Kerekesh Teatar će odigrati predstavu "Skupština".

Ovo će biti 300. izvedba istoimene predstave, a Društveni dom Petrijanec ujedno je i jedna od lokacija snimanja filma "Marginalci" nastalog prema istoimenoj predstavi.

- Ove godine smo se već tradicionalno uključili u 15. Tjedan smijeha kojeg organizira Kerekesh teatar koji se održava od 1. do 10. ožujka 2024. Sudionici festivala imat će prilike vidjeti reprezentaciju predstava koje do sada još nisu bile izvedene u Varaždinu, a bit će i svjedoci rekordnog broja od preko 60 predstava u 6 županija, čime će se nadmašiti prošlogodišnji uspjeh festivala - poručili su iz Općine Petrijanec.

"Skupština" je kajkavska satirična komedija, smještena u selo Črevo, u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Predsjednik Dragec, animator kulture Ivek zvan Tarzan, tajnica i blagajnica Đurđa i predstavnik romske nacionalne manjine Trpimir govore o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti. U maloj seoskoj sredini kao što je Črevo taj općedruštveni problem poprima elemente satire i komike, kao što se često događa i u samom životu.

Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš
Igraju: Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Mijo Pavelko, Marija Krpan
Scenografija – Ljubomir Kerekeš
Kostimografija – Karmen Štrlek
Autor songova – Dragutin Novaković – Šarli
Majstor rasvjete – Dario Horvat

Vizual_Skupstina_15TS_Petrijanec_10_3_najava.jpg