Župan Radimir Čačić s načelnikom Općine Zvonkom Šamecom u šetnji Dravskom ulicom u Trnovcu Foto: Krešimir Đurić

Otvorena Dravska ulica u Trnovcu, župan Radimir Čačić upozorio na položaj ŽUC-a

| 19.10.2017. u 13:45h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinski župan Radimir Čačić nazočio je danas otvorenju Dravske ulice u naselju Trnovec u Općini Trnovec Bartolovečki. Ukupna investicija vrijedna je 944.205.77 kuna od čega je  Županijska uprava za ceste izdvojila 769.205,77 kuna, a Općina Trnovec Bartolovečki 175.000,00 kuna.

- Ova je ulica žila kucavica u naselju Trnovec, spojna je ulica prema školi i bila je potrebna njena sanacija. Napravili smo proširenje ulice, koja je sada metar šira, a s njene desne strane, gdje je to bilo moguće, napravili smo nogostupe i svakom smo domaćinstvu naravili prilaze, a odrađena je i odvodnja. Općina je sufinancirala nogostupe i prilaze prema svakom domaćinstvu. Hvala županiji na suradnji i nadam se da ćemo sljedeće godine ući u planove za 2018. godini i završiti ovaj projekt, jer do sada jer do sada smo odradili pedeset posto uređenja Dravske ulice - rekao je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec, naglasivši da je projektnu dokumenataciju financirala Općina.

Župan Radimir Čačić je istaknuo da je ovo mali projekt s državnog nivoa, a veliki za općinu i županiju.

- Županijska uprava za ceste je jedna od vrlo problematičnih točaka u funkcioniranju županije. Zadnjih desetak godina se taj prostor kontinuirano zakida, oštećuje i stagnira. Kada sam prvi put izabran za župana proračun ŽUC-a je bio jednak proračunu Županije, a sada je proračun Županije tri puta veći od proračuna ŽUC-a. Očito se od strane države ne vodi računa o financiranju županijski cesta, a posebno se zakida sjever i posebno se oštećuje Varaždinska županija. Financira se svašta, subvencionira na razne načine, a pokušat ćemo intervenirati u rebalansu proračuna i na sredstvima za klizišta, gdje smo u posebno tragičnoj poziciji. Pozitivno ćemo odgovoriti na zahtjeve naših Općina, te upozoriti na položaj ŽUC-a - naglasio je župan Čačić.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački napomenuo je da je ovaj projekt primjer dobre suradnje Općine, ŽUC-a i Varaždinske županije.