Osnovna škola u Donjoj Voći i ove godine provela humanitarnu božićnu akciju Foto: OŠ Donja Voća

Osnovna škola u Donjoj Voći i ove godine provela humanitarnu božićnu akciju

Varaždinske vijesti | 28.12.2021. u 11:51h | Objavljeno u Našim krajem

U Osnovnoj školi Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći već dugi niz godina provodi se tradicionalna humanitarna akcija na inicijativu ravnateljice prof. Rahele Blažević te vjeroučiteljica Vesne Bugarinović i Brigitte Turković.

- Cilj humanitarne akcije je, kao i svake godine, uljepšati Božić i božićne blagdane nekolicini obitelji naših učenika slabijeg imovinskog stanja, sakupljajući za njih različite prehrambene namirnice i higijenske potrepštine - pojasnili su iz škole.

Usto, učenici i učitelji prikupljali su i igračke, edukativne igre i slatkiše koje će donirati Sigurnoj kući u Varaždinu.

- Ovo je već druga takva akcija i radosni smo što barem na taj način možemo uljepšati blagdane štićenicima Sigurne kuće. Zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći glasnogovornici PU varaždinske, gospođi Marini Kolarić koja nam je posrednica u primopredaji donacijskih paketa. Posebno smo ponosni kada vidimo koliko empatije, socijalne osjetljivosti i solidarnosti u sebi nose naši učenici, njihovi roditelji i zaposlenici naše škole - istaknuli su iz škole, zaželjevši svima lijepe božićne blagdane te sretnu i uspješnu novu godinu.

donja_voca_skola_humanitarna_akcija_27122021_1.jpg

donja_voca_skola_humanitarna_akcija_27122021_2.jpg

donja_voca_skola_humanitarna_akcija_27122021_3.jpg