Osnovan mobilni palijativni tim na području Općine Vinica.

V.V. | 27.10.2016. u 16:14h | Objavljeno u Našim krajem

Posljednjih godina sve više bolesnika u terminalnoj fazi bolesti, kao i članova njihovih obitelji, izražava želju za medicinsko zbrinjavanje i pružanje sve potrebne medicinske pomoći u vlastitoj kući. S obzirom na to, Dom zdravlja Varaždinske županije osnovan je mobilni palijativni tim koji zbrinjava i nekoliko pacijenata na području Općine Vinica.

Dr. Marija Kolačko, koja vodi spomenuti tim, upoznala je načelnika sa stanjem na području općine, kao i potrebama pacijenata s kojima se sreće na terenu. Jedan od najvećih problema je nedostatak odgovarajućih ortopedskih pomagala, posebno bolesničkih kreveta. Na zamolbu voditeljice dr Kolačko, Općina Vinica financirala je nabavu bolesničkog kreveta prilagođenog i najtežim bolesnicima vrijednosti 7.500 kn.

- Krevet će biti vlasništvo Općine i temeljem Sporazuma koji smo potpisali s Domom zdravlja, koristiti će ga isključivo bolesnici s našeg područja. Bolesnički krevet s madracem nabavili smo od poduzeća ZE-MA d.o.o.i već se koristi - napomenuo je načelnik Marijan Kostanjevac.

 

Označeno u