Ordinacija fizikalne medicine i rehabilitacije u Lepoglavi opremljena novim pomagalima

Grad Lepoglava/vv | 26.4.2023. u 19:31h | Objavljeno u Našim krajem

Zahvaljujući suradnji s Domom zdravlja Varaždinske županije Juricom Veronekom i uz inicijativu gradonačelnika Marijana Škvarića, pacijentima će biti olakšan proces rehabilitacije. Naime, Ordinacija fizikalne medicine i rehabilitacije u Lepoglavi opremljena je novim pomagalima. Dogovorena su i daljnja ulaganja u modernizaciju lepoglavske ordinacije.

Oprema će se nabavljati i dalje

- U planu je unutarnje uređenje prostora fizikalne terapije te daljnja nabavka potrebne opreme kako bi se maksimalno podigao standard pružanja usluga fizikalne medicine i rehabilitacije u Domu zdravlja u Lepoglavi - istaknuo gradonačelnik Škvarić.

Naglašeno je kako j ordinacija pojačana stalno zaposlenim liječnikom specijalistom fizikalne medicine i rehabilitacije, a uskoro će svoj rad u navedenoj djelatnosti započeti i četvero pripravnika (dvoje prvostupnika fizioterapije i dvoje fizioterapeutskih tehničara).

IMG-8af4f7d1e2d26eac8959fabdf9c26828-V.jpg

Ambulanta u Višnjici

U vezi problema oko nedostatka liječnika u ambulanti u Višnjici, rješenje je u vidu liječnice iz Bednje. Pacijentima je na raspolaganju i medicinska sestra koja koordinira radom ambulante, a dodatno su uključene i patronažne sestre, posebice u obilascima i kućnim posjetama.

Za podizanje lijekova i pomoć u kući, građanima će i dalje na raspolaganju biti gerontodomaćice koje kroz projekt Zaželi III brinu o građanima u potrebi.