OPREZ Od Križanca do Seketina radovi na Aglomeraciji, na snazi privremena regulacija prometa Foto: Ilustracija/Arhiva VV

OPREZ Od Križanca do Seketina radovi na Aglomeraciji, na snazi privremena regulacija prometa

IHR/Varaždinske vijesti | 28.4.2020. u 18:17h | Objavljeno u Našim krajem

Nastavljeni su radovi na projektu Aglomeracija Varaždin i to na državnoj cesti D-3 od Križanca do Seketina. Riječ je o projektu koji je tvrtka Varkom, javni isporučitelj vodnih usluga, uspješno kandidirala za europska sredstva. Ukupno prihvatljivi troškovi projekta procjenjuju se na 684,6 milijuna kuna, dok iznos financijske potpore Europske unije iznosi 488,7 milijuna kuna.

Projekt Aglomeracija Varaždin obuhvaća izgradnju sustava javne odvodnje ukupne duljine 241,487 kilometara bit će izgrađeno 108 precrpnih stanica, tri kišno-retencijska bazena te sanaciju 2,654 kilometara postojećih gravitacijskih cjevovoda.
Kao dio realizacije ugovora A-4. Dogradnja sustava odvodnje – Općina Beretinec, Sveti Ilija, Gornji Kneginec i Trnovec Bartolovečki odvijaju se radovi na državnoj cesti D-3 (GP Goričan – Čakovec – Varaždin – Zagreb – Karlovac – Rijeka), na dionici Križanec – Seketin. Predviđeni završetak radova je 1. lipnja ove godine. Radovi se odvijaju na dijelu ceste u smjeru prema Novom Marofu. 

U vrijeme trajanja radova u radnom vremenu gradilišta bit će uspostavljena privremena regulacija prometa semaforima uz naizmjenično propuštanje vozila, a nakon završetka radnog vremena gradilišta rov će biti potpuno zatrpan i saniran kako bi se omogućilo odvijanje prometa bez dodatne regulacije prometa. Gradilište će svaki dan biti otvoreno od 7 do 17 sati, a subotama od 7 do 15 sati.