Općinsko vijeće Veliki Bukovec: Prihvaćen Plan mjera i postupanja za 2019. godinu

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Općinsko vijeće Veliki Bukovec: Prihvaćen Plan mjera i postupanja za 2019. godinu Foto: Općina Veliki Bukovec

Rad načelnika Velikog Bukovca u drugoj polovici prošle godine bila je jedna od tema posljednje sjednice Općinskog vijeća.

Načelnik, HSS-ov Franjo Vrbanić, u izvješću je istaknuo da je za održavanje nerazvrstanih cesta, tekuće održavanje poljskih puteva i cestovnih jaraka utrošeno 463 tisuće kuna, a za održavanje nelegalnih odlagališta otpadom 82,5 tisuća kuna. Za prehranu učenika Osnovne škole Veliki Bukovec utrošeno je 9.825 kuna, za sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima izvan općine 60.100 kuna, za pomoć umirovljenicima 37.920 kuna, studentima 45 tisuća kuna, a roditeljima novorođene djece 37,5 tisuća kuna.

Općina Veliki Bukovec bila je pokrovitelj dvije proslave 90 godina rada i osnutka DVD-a Veliki Bukovec i DVD-a Dubovica, a u sklopu Dana općine održana je vježba sustava civilne zaštite „Pilana 2018“ na prostoru pilane Pečenec u suradnji s Općinom Mali Bukovec. Obljetnicu osnutka imao je i NK Bukovčan, 70 godina sportskog djelovanja, koju je Općina pomogla s 30 tisuća kuna, a sudjelovala je i u sufinanciranju Nogometnog centra Ludbreg sa 5 tisuća kuna.

- Povodom Dana općine organizirana je svečana sjednica Općinskog vijeća i kulturno-zabavna manifestacija 'Ferenčevo 2018' u kojoj su sudjelovale sve udruge s područja općine na čemu im zahvaljujem - rekao je načelnik Vrbanić.

Izdvojio je i četiri projekta prijavljena na natječaje – sufinanciranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turističkim nerazvijenim područjima HTZ-a za koji je s Općinom Mali Bukovec dobiveno 50 tisuća kuna, zatim dogradnju spremišta uz grobnu kuću za koju je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo 20 tisuća kuna, te rekonstrukciju nerazvrstane ceste Kolarova ulica i naselja Dubovica i modernizaciju Sovićeve i Kolarove ulice u Velikom Bukovec, sa završetkom radova do 30. travnja ove godine.

- Planirano u drugoj polovici 2018. godine je i izvršeno, a s istim tempom realizacije projekata nastavljamo i u ovoj godini u suradnji s institucijama županijske i državne razine - kazao je načelnik Vrbanić.

Na dnevnom je redu bilo i izvršenje Plana gospodarenja otpadom za 2018. godinu. Na području Općine Veliki Bukovec otpad prikuplja tvrtka Čistoća iz Varaždina, a istaknuto je da je prikupljeno ukupno 134,95 tona otpada, od toga miješanog komunalnog otpada 101,86 tona, gotovo 14 tona papira, 8 tona miješane ambalaže, više od 5 tona staklene ambalaže, te po 3 tone odjeće i glomaznog otpada. Razina selektiranja otpada je na 27 posto.

Istaknuto je da su provedene edukacije mještana o obvezi odvojenog prikupljanja komunalnog otpada te najavljeno da će tijekom ove godine Općina Veliki Bukovec uvesti odvajanje biorazgradivog otpada na kućnom pragu koji će doprinijeti boljoj usluzi i boljem recikliranju.

Općinsko vijeće donijelo je i odluke o prihvaćanju Plana mjera i postupanja Općine Veliki Bukovec u 2019. godini za djelomičnu sanaciju šteta od prirodnih nepogoda te odluku o izradi urbanističkog plana uređenja SRC „Škareški lug 1“, kojim će se odrediti detaljni uvjeti za uređenje eksploatacijskog polja te za provođenje sanacije po završetku njegovog rada, rekultivacije i zaštite okoliša, te uređenja sportsko-rekreacijske zone s pratećim ugostiteljsko-turističkim sadržajima na njegovom mjestu.

Vijećnici su odobrili i financijsku pomoć na temelju dviju zamolbi. Skladatelju Ivanu Povijaču, rodom iz Velikog Bukovca, pomoći će izdavanje drugog nosača zvuka odnosno u očuvanju kulture podravskog kraja i bukovečkog govora, a Udruzi veterana 7. gardijske brigade Puma u realizaciji redovnih aktivnosti koje, među ostalim, uključuju sjećanje na poginule i preminule pripadnike brigade te promicanje vrijednsoti Domovinskog rata te demokratske političke kulture i jačanje civilnog društva.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.