Općinsko vijeće Ljubešćice jednoglasno usvojilo izvješće o radu načelnika za drugo polugodište 2021.

| 16.3.2022. u 18:44h | Objavljeno u Našim krajem

Održana je 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Ljubešćica, razmatralo se o 16 točaka dnevnog reda koje su donesene jednoglasno.

Na sjednici je jednoglasno usvojen Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu načelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2021.godine.

Izvješće kroz nekoliko tematskih cjelina jasno prikazuje aktivnosti općinskog načelnika kao što su provedeni Programi kapitalne i komunalne infrastrukture na području Općine Ljubešćica, Program pomoći djeci, učenicima i udrugama, te ostale aktivnosti kao i aktualni projekti za navedeno razdoblje.

- Od usvojenih točaka posebno ističemo donošenje Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Općine Ljubešćica za 2021. godinu te Zaključka o davanju suglasnosti na Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Dječjeg vrtića „LEPTIRIĆ“ za 2021. i na Odluku o pokriću gubitka Dječjeg vrtića „LEPTIRIĆ“ Ljubešćica za 2021.godinu - navode u Općini Ljubešćica.

Od posebne važnosti za Općinu je donošenje Odluke o pristupanju društvu NOVOKOM d.o.o. uplatom uloga i Odluke o promjeni odredbi akta o osnivanju u cijelosti te sklapanju Društvenog ugovora NOVOKOM d.o.o..

Općinski načelnik istaknuo je da će provedba ovih odluka biti od značaja za Općinu s obzirom da su odluke donesene u svrhu proširenja poslovanja društva NOVOKOM d.o.o. i omogućavanja obavljanja komunalnih djelatnosti predmetnog društva, a koje na području općine obavlja komunalnu djelatnost ukopa pokojnika, te javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada.

Sukladno rokovima utvrđenim zakonom prihvaćeni i doneseni su i Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu za 2021. godinu trgovačkog društva NOVOKOM d.o.o., kao davatelja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, Zaključak o prihvaćanju Izvješća Uprave groblja o radu i financijskom poslovanju za groblje u Ljubešćici i Kapeli Kalničkoj za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2021.godinu, Zaključak o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Općine Ljubešćica za 2021.godinu, Zaključak o prihvaćanju Izvješća o provedbi Plana upravljanja imovinom za 2021.godinu, Zaključak o prihvaćanju Izvješća o primjeni agrotehničkih mjera u 2021.godini, Zaključak o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2021.godinu.