Općinsko vijeće Brezničkog Huma jednoglasno: Proračun za 2023. godinu iznosi 742.000 eura

Varaždinske vijesti | 27.12.2022. u 11:09h | Objavljeno u Našim krajem

Uoči božićnih blagdana održana je posljednja ovogodišnja 11. sjednica Općinskog vijeća Općine Breznički Hum, na kojoj su donesene odluke vezane uz novi proračun, rebalans proračuna za 2022., te analizu stanja, plan i program razvoja Civilne zaštite za iduću godinu.

Prvi je put proračun donesen u eurima, a iznos proračuna od 742.000 eura odgovara onima kunskoga iznosa iz prijašnjih godina, temeljen je na potrebama društvenog i općeg života općine Breznički Hum s naglaskom na održavanje i izgradnju infrastrukture.

Planiran je nastavak rekonstrukcije i održavanja lokalnih cesta, a kako ističu iz Općine, u fokusu će biti prijava projekata na EU fondove.

- Proračun je konzervativno-razvojnog karaktera, a sve su odluke uključujući i prihvaćanje Proračuna za 2023. godinu donesene jednoglasno – kazao je načelnik Zoran Hegedić.

- Rebalans proračuna za 2022. godinu također je jednoglasno usvojen. Ovdje je riječ o sitnim korekcijama i usklađivanjima s razlikom od oko 100 tisuća kuna. Korigirani su iznosi nekih planiranih prihoda, a cjelokupni Proračun za 2022. ostaje u okviru ranije usvojenog. Osim navedenoga, usvojen je i plan razvoja, te analiza i stanje Civilne zaštite za iduću godinu prema zakonskoj obavezi, čije je stanje općinsko vijeće ocijenilo zadovoljavajućim - priopćili su iz Općine.