Općini Maruševec odobreno gotovo 900.000 kn za uređenje ceste do škole u Druškovcu

Varaždinske vijesti | 10.1.2018. u 20:31h | Objavljeno u Našim krajem

Nova 2018. godina u općini Maruševec izvrsno je započela. Naime, protekli je tjedan Općina zaprimila obavijest da je njihov zahtjev za potporu za ulaganje u građenje nerazvrstane ceste koja vodi prema Područnoj školi i groblju u Druškovcu - prihvatljiv.

Općina je, podsjetimo, zahtjev pripremila uz pomoć AZRA-e te ga dostavila u Agenciju za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja ga je krajem prošle godine ocijenila prihvatljivim za europska sredstva iz Mjere 07. Nakon administrativne obrade, utvrđeno je da on udovoljava propisanim uvjetima te je utvrđen broj bodova koji osigurava financiranje zahtjeva u stopostotnom iznosu.

- Radi se o potpori visine 880.675,82 kune koji ćemo usmjeriti na modernizaciju sustava cestovnog prometa u Druškovcu, odnosno uredit ćemo kolnu površinu i ugraditi funkcionalno rješenje za oborinske vode u duljini od 1.004 metara - rekao je načelnik Damir Šprem, dok je njegov zamjenik Mario Klapša napomenuo kako će lani dano obećanje uskoro biti ispunjeno.

- Potrebnu dokumentaciju smo osigurali prijavom zahtjeva za financiranje i sada očekujemo ugovor iz Agencije kako bismo mogli započeti s javnom nabavom i radovima. Omogućit ćemo građanima bolju prometnu povezanost, riješiti problema plavljenja dionice i ono najvažnije, djeci omogućiti neometan i siguran dolazak do škole - naglasio je Klapša. 

Označeno u