Općini Martijanec zahvalnica za projekt "Jedno srce – jedna duša od Vukovara do Dubrovnika" Foto: Općina Martijanec

Općini Martijanec zahvalnica za projekt "Jedno srce – jedna duša od Vukovara do Dubrovnika"

Varaždinske vijesti | 27.3.2024. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općini Martijanec stiglo je vrijedno priznanje. Naime, predsjednici braniteljskih udruga i članovi projekata dodijelili su načelniku Branimiru Nađu zahvalnicu za suradnju i podršku u realizaciji projekta "Jedno srce – jedna duša od Vukovara do Dubrovnika".

Zahvalnicu je načelniku Nađu uručio idejni začetnik i voditelj projekta Nenad Kamenar, a uručenju su prisustvovali i predsjednik Udruge UHDDR Krapinsko-zagorske županije Tomislav Basa te voditelj zbora Kapela Paulina Warasdin Zdenko Kušćar.

Veliko zadovoljstvo suradnjom s Udrugom istaknuo je i načelnik Branimir Nađ.

– Zahvaljujem Udruzi na dodijeljenoj Zahvalnici i što je u nama prepoznala prijatelja. Ratni veterani prošli su dug i težak put pješice kako bi odali počast svim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata. Na taj način oni čuvaju i promiču vrijednosti te stvaraju pozitivnu percepciju javnosti o Domovinskom ratu i braniteljima, želeći tako povećati razinu osviještenosti šire društvene zajednice i dati svoj doprinos oblikovanju kulture sjećanja. Na tome im još jednom čestitam i zahvaljujem na svemu što rade kako bi odali počast hrvatskim braniteljima, našim herojima – rekao je načelnik Nađ, poručivši da će ih Općina uvijek podržavati.

Podsjetimo, osam ratnih veterana krenulo je 30. svibnja 2023. godine, na Dan državnosti, iz Vukovara kako bi hodajući do brda Srđ iznad Dubrovnika odali počast svim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata. Put dug više od 1100 kilometara prešli su za 35 dana, uz zaustavljanje na mjestima postavljenih spomen-obilježja stradalima i susret s članovima lokalnih braniteljskih udruga.

opcina_martijanec_zahvalnica_26032024_1.jpg

opcina_martijanec_zahvalnica_26032024_3.jpg

opcina_martijanec_zahvalnica_26032024_2.jpg