Općini Cestica gotovo 1,5 milijuna kuna za zapošljavanje žena u projektu „Zaželi“

Varaždinske vijesti | 17.12.2018. u 08:25h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Cestica dobila je bespovratnih 1.465.597,88 kuna za provedbu projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Riječ je o novcu iz EU fonda, raspoređenom preko Ministarstva rada i mirovinskog sustava, a namijenjenom za zapošljavanje žena starijih od 50 godina.

Općina će zaposliti šest žena prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje, ujedno i partnera u projektu, koje će tijekom dvije godine voditi brigu o 24 korisnika ovisnih o pomoći druge osobe.

- Žene ćemo odabrati uz pomoć Centra za socijalnu skrb i HZZ-a, drugog partnera u projektu. Ovdje je riječ o dobro osmišljenom socijalno-humanom projektu, na višestruku korist. Povratak u radni sustav žena starijih od 50 godina, koje pripadaju kategoriji teže zapošljivih osoba te pomoć mještanima kojima je ta pomoć neophodna – rekao je načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj.

Načelnik Korotaj je Ugovor o dodjeli sredstava potpisao jučer u Slavonskom Brodu s ministrom rada i mirovinskog sustava, Markom Pavićem. Uz načelnika Cestice, ugovore je istom prilikom potpisalo još devet čelnika lokalne samouprave, prošlih na natječaju za dodjelu sredstava u projektu „Zaželi“.

Označeno u