Općini Bednja za treću fazu projekta Zaželi dodijeljeno 740 tisuća kuna Foto: Općina Bednja

Općini Bednja za treću fazu projekta Zaželi dodijeljeno 740 tisuća kuna

Varaždinske vijesti | 27.8.2022. u 16:01h | Objavljeno u Našim krajem

Hvalevrijedan projekt se nastavlja: Općini Bednja za treću fazu projekta Zaželi dodijeljeno 740 tisuća kuna

Hvalevrijedan projekt "ZAŽELI biti zaposlena žena" na području Općine Bednja se nastavlja.

Potvrđeno je to ovih dana odlukom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o dodjeli bespovratnih sredstva u iznosu od preko 740 tisuća kuna.

Riječ je o trećoj fazi ovog hvalevrijednog projekta čiji je cilj zapošljavanje teško zapošljivih žena i unapređenje njihovog statusa na tržištu rada. Provodit će ga Općina Bednja zajedno s partnerima – Općinom Vinica, Centrom za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Varaždin i Centrom za socijalnu skrb Varaždin, a Ministarstvo će ga financirati u stopostotnom iznosu.

Zahvalivši Ministarstvu na dodjeli sredstava, načelnik Bednje Damir Poljak naglasio je kako se radi o vrijednom i humanom projektu.

- Projekt Zaželi ima dvostruku vrijednost. On s jedne strane znači zapošljavanje teškog zapošljivih žena iz marginalnih skupina našeg društva koje će zahvaljujući ovom projektu dobiti svoju šansu na tržištu rada, a s druge strane, vrijedan je zato što će se brinuti o osobama treće životne dobi, za naše starije i nemoćne sumještane koji se nalaze u teškim socijalnim i obiteljskim okolnostima – rekao je Poljak.

Žene koje će biti zaposlene u sklopu treće faze projekta Zaželi, korisnicima o kojima će brinuti olakšat će svakodnevicu.

- Ponekad je i jedna topla riječ dovoljna da se ljudi kojima je pomoć prijeko potrebna podsjete da nisu sami te da su i oni dio našeg društva. Upravo zbog toga je ovaj projekt toliko značajan i važan i zaista smo sretni što će on imati svoj nastavak – zaključio je Poljak.