Općina Visoko: u subotu će Turci ponovno napasti utvrdu Čanjevo

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.10.2020. u 16:20h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Visoko i udruga Praškocijeve haramije Čanjevo-Visoko u subotu 3. listopada organiziraju 15. zaredom povijesnu manifestaciju „Bitka za utvrdu Čanjevo“. Riječ je o prikazu života stanovnika utvrde u srednjem vijeku, točnije o 1590. godini o kojoj postoji najviše podataka te o bitci s Turcima.

Program manifestacije počinje u 14 sati biciklijadom koju organizira visočka udruga BK Guvernal, a namjenjena je svim uzrastima. U 15 sati predviđeno je podizanje logora vitezova/haramija, a od 16 sati počinje okupljanje gostiju i druženje.

Opsada grada Čanjeva sa sudionicima Praškocijevim haramijama završit će noćnim napadom na utvrdu u 18 sati.

- Molimo posjetitelje da se strogo pridržavaju svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, donesenih pojavom epidemije koronavirusa (COVID-19), kao i svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenjem zaštitnih maski. Molimo vas za odgovorno ponašanje, kako bi se zaštitilo ne samo vlastito zdravlje, već i zdravlje svih ostalih pripadnika zajednice. Također, savjetujemo posjetitelje da dođu u odjeći i obući prikladnoj za boravak u šumi -  poručuju organizatori.

received_392102532184722.jpeg