Općina Visoko: Radovi na sanaciji županijske ceste Breznica - Visoko - Sudovec Foto: Općina Visoko

Općina Visoko: Radovi na sanaciji županijske ceste Breznica - Visoko - Sudovec

VV | 4.12.2020. u 15:15h | Objavljeno u Našim krajem

U sam završetak 2020. godine općina Visoko ulazi radno. Naime, radovi na sanaciji županijske ceste Breznica - Visoko - Sudovec u punom su jeku, projekt uređenja Društvenog doma je pri kraju, a trenutno se uređuju prilazni putovi.

Sanacija Županijske ceste započela je u rujnu, a predstavlja izuzetno važan infrastrukturni projekt za sve stanovnike općine.

- Trenutno je u tijeku sanacija određenih dijelova dionice kod kojih je došlo do uništenja podloge. Ta je zdrobljena podloga sada izvađena, izvršeno je nasipavanje te je u tijeku asfaltiranje kako bi se podloga zaštitila prije zime i eventualnih daljnjih oštećenja - rekao je načelnik Općine Dragutin Mateković.

Istaknuo je kako je dosadašnjim radovima sanirana dionica do Visokog, a ovisno o vremenskim uvjetima očekuje se daljnji nastavak radova. Inače, projekt sanacije Županijske ceste vrijedan je 8,99 milijuna kuna, a sufinanciraju ga Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste Varaždinske županije.

Također, u tijeku su radovi na uređenju prilaznih površina oko novouređenog Društvenog doma Visoko. Riječ je o jednom od najvećih projekta u općini, vrijednog 10,2 milijuna kuna, koji se sufinancira sredstvima Europske unije s 5,4 milijuna, dok ostatak osigurava Općina.

- Prilazni površine uređuju se uoči tehničkog pregleda i ishođenja uporabne dozvole za naš Društveni dom. Vrijedni su 360.000 kuna, a financira ih Općina vlastitim sredstvima. Drago mi je da smo pred završetkom jednog ovako velikog projekta koji će podići kvalitetu života u našoj općini te mještanima osigurati primjeren prostor za druženje, održavanje raznih manifestacija i za rad brojnih udruga - naglasio je načelnik Mateković.